Αρσάκεια Ιωαννίνων

Με αφορμή το θέμα τής ελεύθερης έκφρασης, οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού που διδάσκονται Γαλλικά επιπέδου DALF άκουσαν απόσπασμα από συνέντευξη τής διευθύντριας τού MaCO, τού Musée à Ciel Ouvert που βρίσκεται στο Sète στη Νότια Γαλλία.

Το MaCO είναι ένα αστικό μουσείο, ένα ανοιχτό μουσείο τής πόλης, όπου σε διάφορα σημεία της ο επισκέπτης μπορεί να δει παραστάσεις γκράφιτι να κοσμούν τους τοίχους. Κάθε καλοκαίρι πραγματοποιείται το φεστιβάλ K-live, που αναδεικνύει γκράφιτι, μουσικά δρώμενα και εκθέσεις.

Με την καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους κ. Βασιλικής Κοντού, οι μαθητές ενημερώθηκαν και περιηγήθηκαν διαδικτυακά στο μουσείο αυτό, συμβουλεύτηκαν ιστοσελίδες σχετικά με το γκράφιτι και την art urbain (τέχνη στο αστικό τοπίο) και παρουσίασαν τη γνώμη τους για αυτή τη μορφή τέχνης σε ηχητικό αρχείο.

Αυτή η εργασία αποτελεί μέρος τής προετοιμασίας τους για την προφορική εξέταση τού DALF C2, όπου οι εξεταζόμενοι ακούν ένα απόσπασμα και μετά από μία ώρα προετοιμασίας παρουσιάζουν τη θεματική, εκφράζουν τη γνώμη τους και συνομιλούν με τον εξεταστή για το θέμα.

Eδώ μπορείτε να δείτε γκράφιτι τού MaCO, να ακούσετε τους μαθητές να εκφράζουν τη γνώμη τους και να ενημερωθείτε για το φετινό φεστιβάλ K-live στο Sète.