Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στον φιλόξενο χώρο των Αρσακείων Ψυχικού έλαβε χώρα την Τετάρτη 28 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης των μαθητών και μαθητριών της Γ’ λυκείου σχολικού έτους 2022-23. Η Διευθύντρια του σχολείου Νέλλη Παππά μίλησε για τις αλλεπάλληλες κρίσεις (οικονομική κρίση, πολιτική κρίση, οικολογική κρίση, υγειονομική κρίση…) που έζησαν τα παιδιά αυτά από την παιδική τους ηλικία, για τα τρία χρόνια της λυκειακής τους ζωής στο Β’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, για την μόρφωση και την αγωγή που έλαβαν από τα Αρσάκεια Σχολεία με τη συνεισφορά των γονέων και των δασκάλων τους.


Εν συνεχεία, η κ. Παππά παρουσίασε στο κοινό τον εκλεκτό προσκεκλημένο, που τίμησε την εκδήλωση μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Διδασκόντων, τον γνωστό λογοτέχνη και πολυμεταφρασμένο συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη. Ο κ. Χωμενίδης μίλησε σε γονείς, εκπαιδευτικούς και γονείς και με τον δικό του βιωματικό και ιδιαίτερο τρόπο αναφέρθηκε στις δικές του εμπειρίες από το σχολείο και από τη νεότητα και έδωσε ποικίλες συμβουλές στα παιδιά, αντλώντας παραδείγματα και διδάγματα από τη ζωή αλλά και από την οικογένειά του.
Μίλησαν επίσης στην τελετή η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Β’ Λυκείου κ. Χριστάκη-Γιάλβαλη, η εκπρόσωπος του Σ.Α.Φ.Ε. κ. Μίκα Μπάρμπα, καθώς και Πρόεδρος του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου Χάρης Κυριακόπουλος.
Το πρόγραμμα της βραδιάς παρουσίαζαν οι μαθητές Μαυρογιάννης Σπύρος, Μουρατάι Ανδριάννα και Ταμπάκου Αλεξάνδρα τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ.
Η σχολική χρονιά 2022-23 έληξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με αγκαλιές, ευχαριστίες και πλήθος κόσμου (γονείς, εκπαιδευτικοί, φίλοι, συγγενείς, απόφοιτοι) στον αύλειο χώρο των σχολείων Ψυχικού. Ευχόμαστε στους αποφοίτους μας να έχουν μία καλή και ανέφελη πορεία στη ζωή τους.