Αρσάκεια Ιωαννίνων

Το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού συνεργάζεται με το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Youth Entrepreneurship Summer School-YES), που διοργανώνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών από την πρώτη στιγμή που θεσμοθετήθηκε.

Και εφέτος τη σχολική χρονιά 2022-2023 μαθητές και μαθήτριες τής Α΄ τάξης έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό που διοργάνωσε το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας ACEin, υπό την αιγίδα τού Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας τού Ο.Π.Α., στις 22 Ιουνίου 2023, και κέρδισαν ως υποτροφία δωρεάν παρακολούθηση τού Θερινού Σχολείου.

Το θερινό αυτό σχολείο είναι το πρώτο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας που διοργανώνεται από ελληνικό πανεπιστήμιο και απευθύνεται σε μαθητές λυκείου. Πραγματοποιείται εδώ και 14 έτη στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας τού Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει στόχο την ανάδειξη τής νεανικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι ζωντανόδιαδραστικό και πρακτικά προσανατολισμένο.

Με το πέρας τού Θερινού Σχολείου Επιχειρηματικότητας δίδεται σε όλους τους συμμετέχοντες ειδικό πιστοποιητικό παρακολούθησης, το οποίο αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα στο βιογραφικό τους.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, για το σχολικό έτος 2022-2023, υλοποιείται από 29 Ιουνίου έως και 13 Ιουλίου 2023 στις εγκαταστάσεις τού Ο.Π.Α. Υπεύθυνη για τη συνεργασία με το Ο.Π.Α. από το Β΄Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού είναι η καθηγήτρια Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη.

Ευχές για καλή και εποικοδομητική εκπαίδευση σε όλους τους μαθητές που παρακολουθούν το πρόγραμμα! Αναμένεται με χαρά η έναρξη τής νέας σχολικής χρονιάς προκειμένου να περιγράψουν τις εντυπώσεις τους...