Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου η Διευθύντρια του Β’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Νέλλη Παππά και η Υποδιευθύντρια Σοφία Ραπτάκη υποδέχθηκαν στον χώρο του θεάτρου των Αρσακείων Ψυχικού διαδοχικά τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών της Α’ τάξης και τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών της Β’ τάξης. Μαζί τους, υποδέχθηκαν τους γονείς και μίλησαν ο Σχολικός Ψυχολόγος Γιώργος Γεωργουλέας και η Σύμβουλος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού Κατερίνα Σουφλιά.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργουλέας έδωσε συμβουλές για τη διαχείριση του χρόνου και την οργάνωση του διαβάσματος, αλλά και για τη στάση των γονέων απέναντι στους εφήβους μαθητές μας. Η κ. Σουφλιά μίλησε για την επιλογή επαγγέλματος, την επιλογή προσανατολισμού στο λύκειο, επιμέρους παραμέτρους των Πανελληνίων Εξετάσεων που αφορούν ιδιαίτερα γονείς και μαθητές.
Η κ. Ραπτάκη απηύθυνε χαιρετισμό στους γονείς ευχόμενη υγεία και πρόοδο και ζητώντας στενή συνεργασία σχολείου και γονέων για την ευόδωση των προσπαθειών των παιδιών. Η κ. Παππά παρουσίασε σειρά σημαντικών θεμάτων στους γονείς: το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της Φ.Ε., τα όσα ισχύουν στις ξένες γλώσσες και στο μάθημα ζώνης της Α’ λυκείου, στοιχεία για τον μαθητικό πληθυσμό και τα τμήματα του σχολείου μας, στατιστικά για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2023 και για τις προαγωγικές εξετάσεις Α’ και Β’ λυκείου με Τράπεζα Θεμάτων. Η κ. Παππά έδωσε έμφαση στους κανόνες λειτουργίας του σχολείου, όπως αποτυπώνονται στον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας των Λυκείων της Φ.Ε. και επέμεινε σε συμβουλές για την τήρηση ορίων στη ζωή των μαθητών/τριών. Ακολούθησαν ερωτήσεις γονέων και συζήτηση για ποικίλες εκφάνσεις του σχολικού βίου. Η συνάντηση Διεύθυνσης και γονέων έγινε σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και υποστήριξης και συνεπώς τέθηκαν εκ νέου οι βάσεις για μία γόνιμη συνεργασία κατά το σχολικό έτος 2023-24.