Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 ομάδα μαθητών και μαθητριών τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού πήραν μέρος σε Φεστιβάλ Πααραολυμπιακών Αγώνων που έλαβε χώρα στην Αγορά τού ΟΑΚΑ.

Ακολουθούν οι εντυπώσεις των παιδιών από την επίσκεψη αυτή:

Νικηφόρου Αικατερίνη:
"Μου άρεσε πολύ που έμαθα πώς είναι να κάνω αθλήματα μη έχοντας τις αισθήσεις και τις ικανότητες που κανονικά έχω δεδομένες. Ήταν μια εμπειρία που θα μου μείνει αξέχαστη."

Πλατάνα Αικατερίνη:
"Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία και μου άρεσε ιδιαίτερα το παραολυμπιακό άθλημα το judo. Μου έκανε εντύπωση το πώς μπορούσε η παραολυμπιονίκης να κινηθεί στον χώρο και η ικανότητά της να προσανατολίζεται χωρίς να βλέπει."

Μπρέμς Αλέξανδρος:
"Πάντα είχα ενδιαφέρον για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες και γενικά για τον αθλητισμό, οπότε μου άρεσε πολύ να μάθω και δοκιμάσω καινούρια αθλήματα."
Πετρόπουλος Γιώργος:
"Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία, όπως και πολύ ενδιαφέρουσες οι γνώσεις που πήραμε για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες."

Ούλμαν Λεωνίδας:
"Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία και μάθαμε πολλά για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Είναι κάτι που θα ήθελα να ξαναγίνει."

Πουφινά Αγγελική:
"Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία και μάθαμε για το πώς γίνονται τα αθλήματα των Παραολυμπιακών Αγώνων. Είναι ένα μάθημα για όλους τους ανθρώπους, με πρόβλημα ή χωρίς, να δουν τη δύναμη που έχουν οι Παραολυμπιονίκες να συνεχίζουν να αθλούνται και να προσπαθούν παρά τα νοητικά ή αναπηρικά τους προβλήματα."

Αθανασοπούλου Αθηνά:
"Ήταν πολύ ωραία, αποκτήσαμε πολλές καινούργιες εμπειρίες."

Σταμενίτη Σοφία:
"Μια αξέχαστη και διαφορετική εμπειρία, είδαμε πράγματα που δεν θα βλέπαμε και αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν που παίξαμε καθισμένοι στα αναπηρικά καροτσάκια."

Σταυροπούλου Άννα:
"Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Είδαμε μερικά αθλήματα από διαφορετική οπτική γωνία και γνωρίσαμε Παραολυμπιονίκες αθλητές."

Χριστόφιλος Γιώργος:
"Δεν πήγαμε στο ΟΑΚΑ μονάχα για τυπικούς λόγους (… φωτογραφήσεις κ.λπ). Ήρθαμε και πρακτικά σε επαφή με Παραολυμπιονίκες, ο καθένας ξεχωριστός στο άθλημά του."

Τουρνάκης Χρίστος:
"Χθες μού φάνηκαν πολύ ενδιαφέρουσες όλες οι δραστηριότητες που κάναμε και ήταν πολύ καλή ευκαιρία να δούμε και να παίξουμε τα αθλήματα που παίζουν οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες."
Βαγγελάτου Σταυρούλα:
"Χθες ήταν μια πολύ ωραία, καινούργια εμπειρία. Γνωρίσαμε καινούργια αθλήματα και πληροφορηθήκαμε για τον τρόπο λειτουργίας των Παραολυμπιακών Αγώνων."

Ζαρρή Μαρία:
"Περάσαμε υπέροχα χθες στο ΟΑΚΑ. Διασκεδάσαμε, παίζοντας διάφορα αθλήματα που δεν είχαμε ξαναδοκιμάσει, γνωρίσαμε Παραολυμπιονίκες και μάθαμε καινούργια πράγματα."

Διγενή Σέβη:
"Τη χθεσινή ημέρα επισκεφθήκαμε το ΟΑΚΑ με σκοπό να ενημερωθούμε για τα παραολυμπιακά αθλήματα. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία."

Δόγα Νέλλη:
"Ήταν μια μοναδική εμπειρία που έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να αποκτήσουν μια διαφορετική αντίληψη για τις δυσκολίες της ζωής ενός ανθρώπου με ειδικές ανάγκες και πώς αυτές, αν το θελήσουμε, μπορούν να αντιμετωπιστούν."

Κολοβελώνης Ίκαρος:
"Απλώς ήταν τέλεια και θέλω να ξαναπάω και το αγαπημένο μου ήταν το ποδόσφαιρο."
Μπακέας Βασίλης:
"Η εκπαιδευτική εκδρομή που πήγαμε ήταν μια μοναδική ευκαιρία για να κατανοήσουμε καλύτερα τη ζωή πολλών Παραολυμπιονικών μαζί με τα αθλήματά τους."

Λαμπαδίτης Βασίλης:
"Η εκπαιδευτική αυτή εξόρμηση ήταν μια μοναδική εμπειρία καθώς μπορέσαμε να κάνουμε αθλήματα Παραολυμπιακών Αγώνων και να εξασκήσουμε τα Γαλλικά μας.'"

Κοπανάκη Κλεοπάτρα:
"Ήταν πολύ όμορφα, καθώς μάθαμε πώς άτομα με δυσκολίες μπορούν και ενσωματώνονται στις συνήθειες και στα χόμπι των ανθρώπων χωρίς αναπηρίες."

Μεταλληνός Γεώργιος:
"Η εκπαιδευτική εκδρομή στο ΟΑΚΑ ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, αφού παίξαμε πολλά αθλήματα που κάνουν Παραολυμπιονίκες και παραδόξως μου φάνηκαν πολύ ενδιαφέροντα."

Μουζιούρα Ελένη:
"Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, διότι γνωρίσαμε κάποιους γνωστούς Παραολυμπιονίκες οι οποίοι μας μίλησαν ο καθένας για το άθλημά του. Θεωρώ ότι ήταν κάτι μοναδικό, γιατί μπορέσαμε να κατανοήσουμε καλύτερα τη ζωή των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες."