Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο τής προετοιμασίας για τη συμμετοχή τού Β΄  Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού στο μαθητικό συνέδριο ATSMUN, το Μαθητικό Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών των Αρσακείων Πατρών, μαθήτριές μας επισκέφθηκαν την πρεσβεία τής Ρουμανίας στην Αθήνα. 

Οι μαθήτριες τής Β΄ τάξης Καρτάνου Κυριακή, Κωστοπούλου Βασιλική, Παπαδημητρίου Μαρία-Νεφέλη, Ποντικάκου Μαρία-Ελπίδα και Τσόγκα Στυλιανή-Άννα ενημερώθηκαν από τις τις κ. Adriana CIAMBA, Chargé d’affaires of Romania, και Mioara-Florina PITUȚ, Minister-counsellor για την πολιτική και τη θέση τού κράτους τής Ρουμανίας, σχετικά με τρέχοντα καίρια ζητήματα, που αποτελούν μέρος τής ατζέντας τού συνεδρίου, και είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν απορίες σχετικά με τα υπό συζήτηση θέματα.

Επιπλέον, οι μαθήτριες ενημερώθηκαν για την ιστορική πορεία τού κράτους τής Ρουμανίας, τις διεθνείς σχέσεις με τα άλλα κράτη, τα προβλήματα, τις καινοτομίες και τις πολιτικές του θέσεις. Η συζήτηση υπήρξε διαφωτιστική και πολύ ενδιαφέρουσα για τα παιδιά.

Την πρωτοβουλία για την επίσκεψη είχαν οι καθηγήτριες Αγγλικών και Υπεύθυνες τού MUN κ. Δαφνή Μαρία-Φωτεινή και Παππά Μαρία, οι οποίες και συνόδευαν τις μαθήτριες στην πρεσβεία.

001