Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023 20 μέλη τού εκπαιδευτικού προσωπικού τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού παρακολούθησαν πεντάωρο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Την ευθύνη οργάνωσης και το κόστος τού σεμιναρίου ανέλαβε η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία.

Κατά τη διάρκεια τού σεμιναρίου τα μέλη τού προσωπικού έμαθαν τι πρέπει να ελέγχει ένας βοηθός στο θύμα, πώς πρέπει να εαντιμετωπίζει την περιέργεια των γύρω κατα τη διιάκεια τού περιστατικού, καθώς και ποιες ακριβώς κινήσεις και ενέργειες πρέπει να ακολουθήσειι ώστε τελικά να σταθεί χρήσιμος.

Το προσωπικό διδάχθηκε με πλούσιο οπτικό υλικό τι κάνουμε, επίσης, σε περίπτωση πνιγμονής σε βρέφη, παιδιά και ενήλικες και εν συνεχεία εφάρμοσε τη σχετική τεχνική σε ομοίωμα βρέφους και την τεχνική για ενήλικες ο ένας συνάδελφος στον άλλο.  Τέλος οι συμμετέχοντες έμαθαν πώς προλαμβάνουμε, αλλά και πώς αντιμετωπίζουμε μια λιποθυμία. 

Με το τέλος τού θεωρητικού μέρους το προσωπικό προχώρησε και σε εφαρμογή, σε ομοίωμα ενήλικα, τής ΚΑΡΠΑ (καρδιοπνευμονικής ανάνηψης) με παράλληλη χρήση απινιδωτή.

Πολλές ευχαριστίες οφείλονται στη νοσηλεύτρια-εκπαιδεύτρια κ. Μαρία Μπάσκα για τον παραστατικό τρόπο με τον οποίο μετέδωσε όλες αυτές τις τόσο απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, με τις οποίες το προσωπικό τού Σχολείου θα μπορέσει να φανεί χρήσιμο σε περίπτωση κινδύνου.