Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο τής συμμετοχής τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού στο πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα» (EPAS), η αρμόδια ομάδα εκπαιδευτικών παρακολούθησε, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023, στα γραφεία τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, ημερίδα αφιερωμένη στους στόχους και τις δράσεις τού προγράμματος που καλούμαστε να υλοποιήσουμε την εφετινή χρονιά.

Το πιο σημαντικό μήνυμα που θέλουμε ιδανικά οι μαθητές μας να αφομοιώσουν και να διαδώσουν ως μελλοντικοί πρέσβεις τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέσω τής δράσης τους, είναι ότι έχει τεράστια σημασία να έχουν γνώση των μεγάλων διλημμάτων που θα προσδιορίσουν τη ζωή τους και που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ως Ευρωπαίοι πολίτες, καθώς και ότι πρέπει να προσπαθούν ενεργά και συνειδητά να ζουν και να αγωνίζονται για τα δικαιώματα όλων.

Έτσι, οι μαθητές μας ανοίγουν παράθυρα στον κόσμο και αντιλαμβάνονται τον ρόλο και τη δύναμη τής Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από τις δράσεις τού προγράμματος έχει αναλάβει το Σχολείο μας.
Και τον Ιούνιο τού 2024, στις επερχόμενες ευρωεκλογές, θα είναι σε θέση να ξέρουν γιατί είναι απαραίτητη η ψήφος όλων, καθώς και να μπορούν να πείσουν ολόκληρη τη σχολική κοινότητα γι΄ αυτό.

Στην ομάδα πού οργανώνει τις δράσεις τού προγράμματος EPAS περιλαμβάνονται οι εκπαιδευτικοί κ. Νέλλη Παππά, Διευθύντρια, Δήμητρα Χατζηαγγελάκη, Λένα Γουλέ, Δήμητρα Αγιασοφίτη, Δανάη Κουτρομάνου και Κατερίνα Τσιχλή.

image001