Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 15 και την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικο, συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Διαχείρισης Χρόνου και Οργάνωσης Μελέτης.

Σκοπός τού προγράμματος, το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες τής Φ.Ε. και παρακολούθησαν οι μαθητές κάθε τμήματος ξεχωριστά, ήταν η ευαισθητοποίηση των παιδιών ως προς την αποδοτικότερη αξιοποίηση τού χρόνου τους, ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στις σχολικές τους υποχρεώσεις και, παράλληλα, να εξασφαλίζουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο και να οργανώνουν αποδοτικότερα τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες.

Κατά την διάρκεια αυτής τής συνάντησης οι μαθητές μίλησαν για τις αλλαγές που βιώνουν κατά τη μετάβασή τους από το Γυμνάσιο στο Λύκειο και άκουσαν και τις απόψεις των συμμαθητών τους για τις αλλαγές αυτές.
Επίσης, τα παιδιά μίλησαν για τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν, για τις μεθόδους μελέτης που χρησιμοποιούν, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή διαχείριση τού χρόνου τους, αλλά και για το τι βοηθάει τον καθέναν και την καθεμία στην προσπάθειά τους.

Το Πρόγραμμα Διαχείρισης Χρόνου και Οργάνωσης Μελέτης οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την κ. Κατερίνα Σουφλιά, καθηγήτρια και Σύμβουλο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, και τον κ. Γιώργο Γεωργουλέα, σχολικό ψυχολόγο, με την πρωτοβουλία και την υποστήριξη τής Διευθύντριας κ. Νέλλης Παππά.