Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την εβδομάδα από 20 Νοεμβρίου έως 24 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο δράσεων για το πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» (EPAS), δόθηκε στην ώρα του μαθήματος τής Πληροφορικής σε όλους τους παρόντες μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού ψηφιακό ερωτηματολόγιο με κεντρικό θέμα την ισότητα των φύλων.

Σκοπός τού ερωτηματολογίου ήταν να διερευνηθούν μέσα από 19 ερωτήσεις κλειστού τύπου, που επιλέχτηκαν με προσοχή, απόψεις, στάσεις και θέσεις των μαθητών και των μαθητριών του σχετικά με διάφορες πτυχές τού θέματος τής ισότητας των δύο φύλων αλλά και των ανισοτήτων εις βάρος των γυναικών.

Η δράση αυτή, που προετοιμάστηκε από την καθηγήτρια Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη σε συνεργασία με την Διευθύντρια κ. Νέλλη Παππά και τους πληροφορικούς κ. Δήμητρα Ραμπαούνη και Αντώνη Παπαχρήστου, συνδέθηκε αφενός με την εκδήλωση στην οποία η μαθητική κοινότητα συνομίλησε με την ευρωβουλευτή κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ για θέματα ισότητας, στις 27 Νοεμβρίου 2023, και αφετέρου με την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης τής Βίας κατά των Γυναικών, την οποία τιμάμε κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου.

Μπορείτε να διαβάσετε το υλικό και τα ενδιαφέροντα πορίσματα του ψηφιακού ερωτηματολογίου εδώ.