Αρσάκεια Ιωαννίνων

Οι μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα», αλλά και επιλεγμένοι μαθητές/μαθήτριες από τις τρεις τάξεις τού Σχολείου μας με ειδικό ενδιαφέρον για το πρόγραμμα και για την Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολούθησαν, την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023, παρουσίαση των θεσμών τής Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμμετείχαν σε προσομοίωση συνεδρίασης τού ευρωκοινοβουλίου, στο αμφιθέατρο τού β΄ ορόφου των Αρσακείων Ψυχικού.

Ο κ. Γιώργος Παναγόπουλος και η κ. Αναστασία Ζέρβα, εκπρόσωποι τού φορέα Europe Direct Αθηνών και Πειραιώς, αντίστοιχα, συνομίλησαν με τα παιδιά για θέματα των ενδιαφερόντων τους αλλά και τής επικαιρότητας και ανέδειξαν από κοινού, μέσω μιας διαδραστικής προσομοίωσης, τη σημασία των ευρωεκλογών και τον ρόλο τού ευρωκοινοβουλίου στην καθημερινότητα κάθε κράτους-μέλους τής ΕΕ.

Στην παρουσίαση παρευρέθησαν η Διευθύντρια δρ Νέλλη Παππά και οι εκπαιδευτικοί κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη και Κατερίνα Τσιχλή.

Να σημειωθεί ότι οι μαθητές/μαθήτριες που παρακολούθησαν την παρουσίαση θα ταξιδέψουν στο Στρασβούργο, στα τέλη Φεβρουαρίου 2024, για να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και άλλα σημαντικά ευρωπαϊκά τοπόσημα.