Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 η Διευθύντρια τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού κ. Νέλλη Παππά, στο πλαίσιο εξωστρέφειας τού Σχολείου και δημιουργίας νέων συνεργασιών προς όφελος τής μαθητικής κοινότητας, υπέγραψε με την καθηγήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων τού Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και Διευθύντρια στο Athens MBA, κ. Ελένη Σαλαβού συμβόλαιο συνεργασίας μεταξύ των δύο ιδρυμάτων.

Στο εξής οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Σχολείου μας θα έχουν προτεραιότητα έναντι άλλων σχολείων να παρακολουθούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα τού Μέλλοντος για Νέους και Εφήβους» κατά τη διάρκεια τής σχολικής χρονιάς. Το παρόν πρόγραμμα αποτελεί συμπληρωματική εκπαίδευση τού «Θερινού Σχολείου Επιχειρηματικότητας» που πραγματοποιείται κατά τους θερινούς μήνες στις εγκαταστάσεις τού ΟΠΑ και στο οποίο συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Σχολείου μας, από την έναρξη τής ιδρύσεώς του, τα τελευταία 18 χρόνια, λαμβάνοντας υποτροφίες.

Η παρούσα συνεργασία θα παρέχει ποικίλες ευκαιρίες στους μαθητές και τις μαθήτριες για την εμπλοκή τους σε δραστηριότητες τού ΟΠΑ, όπως συμμετοχή σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και διαγωνισμούς, παρακολούθηση πανεπιστημιακών μαθημάτων, συζήτηση με τους καθηγητές/-τριες, πραγματοποίηση κοινών εκδηλώσεων και συμμετοχή σε φοιτητικά συνέδρια.

Η συγκεκριμένη πράξη υπογραφής συμβολαίου αποτελεί επιστέγασμα τής πολύχρονης άτυπης συνεργασίας μεταξύ των δύο ιδρυμάτων σε πολλαπλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις, που έχει πραγματοποιήσει η καθηγήτρια Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη.

Η επίσημη υπογραφή συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο τής Διευθύντριας σε ευχάριστο κλίμα, με στόχο το μέγιστο δυνατό άνοιγμα τού Σχολείου μας στον πανεπιστημιακό χώρο και την άμεση σύνδεσή του με τον κόσμο τής αγοράς.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας μπορείτε να δείτε εδώ.

image001