Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2023, με πρωτοβουλία τής Διευθύντριας τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού κ. Νέλλης Παππά, οι μαθητές τής Β΄ και Γ΄ τάξης παρακολούθησαν ενημέρωση, στο Θέατρο των Αρσακείων Ψυχικού, αναφορικά με θέματα παροχής Πρώτων Βοηθειών από την εξειδικευμένη διασώστρια τού Ερυθρού Σταυρού κ. Μαρία Μπάσκα.

Η διασώστρια, χρησιμοποιώντας και υλικό σε διαφάνειες, εξήγησε αναλυτικά στους μαθητές και τις μαθήτριες πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται περιστατικά μέθης και πνιγμού. Συζήτησε μαζί τους όλους τους πιθανούς κινδύνους που μπορούν να προκύψουν σε ανάλογες συνθήκες και τους παρότρυνε να παραμένουν ψύχραιμοι, ώστε να μπορούν να διαχειριστούν ακόμη και τη δυσκολότερη εκδοχή τέτοιων αρνητικών περιστατικών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν ενεργά, διατύπωσαν απορίες και εξέφρασαν ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες ενημερωτικές παρουσιάσεις για περιπτώσεις εξίσου σοβαρές, στις οποίες χρειάζεται να παράσχουμε τις Πρώτες Βοήθειες.

Η συνάντηση τής μαθητικής κοινότητας με την έμπειρη διασώστρια αποτελεί συνέχεια επιμόρφωσης την οποία παρακολούθησε από την κ. Μπάσκα και το προσωπικό τού Σχολείου, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει κάποιο σοβαρό περιστατικό εντός ή εκτός σχολικού χώρου.