Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο τής προετοιμασίας τους για επικείμενο Μαθητικό Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών, ομάδα μαθητών και μαθητριών τής Α΄ και Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού επισκέφθηκε την πρεσβεία τής Κροατίας στην Αθήνα. Οι μαθητές Καρτέρης Παύλος-Νικηφόρος (Β΄ τάξη) και Αθανασοπούλου ΑθηνάΓεωργιάδης Παναγιώτης, Παλλαντζάς Αθανάσιος, Τζαμτζής Ανδρέας και Χαραλαμπάκης Εμμανουήλ (Α΄ τάξη) ενημερώθηκαν για την πολιτική και τη θέση τού κράτους τής Κροατίας σε διάφορα θέματα που αποτελούν μέρος τής πολιτικής ατζέντας τού συνεδρίου.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν ερωτήματα και απορίες σχετικά με τα υπό συζήτηση θέματα. Επιπλέον, ενημερώθηκαν για την ιστορική πορεία τού κράτους τής Κροατίας, τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, τα επιτεύγματά της, το εκπαιδευτικό της σύστημα κ.ά.
Η παρουσίαση των θεμάτων και η συζήτηση με την κ. Olga Klinger (Second Secretary) υπήρξε άκρως διαφωτιστική και ενδιαφέρουσα για τα παιδιά, καθώς οι πληροφορίες που τους δόθηκαν κάλυπταν πλήρως τα προς συζήτηση θέματα.

Αναμφισβήτητα, η επίσκεψή μας αυτή υπήρξε μια πολύ ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές μας, που θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν την πρόκληση τού συνεδρίου. Τους μαθητές/-τριες συνόδευσαν οι καθηγήτριες Αγγλικών και υπεύθυνες τού προγράμματος MUN κ. Δαφνή Μαρία-Φωτεινή και Παππά Μαρία.