Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 η Α΄ τάξη από το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού υποδέχθηκε, στο Θέατρο των Αρσακείων Ψυχικού, τον καθηγητή Χρηματοοικονομικής τού Πανεπιστημίου Πειραιώς και ιδρυτή τού Ιδρύματος Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού κ. Νικόλαο Φίλιππα. Ο κ. Φίλιππας, παλαιός γνώριμος τού Σχολείου μας, επισκέπτεται σχολεία με τα οποία αναπτύσσει συνεργασία και συνομιλεί με μαθητές στο πλαίσιο τής καλλιέργειας τού χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού.

Μέσα από χάρτες, στατιστικά, γραφήματα και αριθμητικά δεδομένα ο καθηγητής ενημέρωσε το μαθητικό ακροατήριο για στοιχειώδεις έννοιες, όπως το ΑΕΠ, ο πληθωρισμός, η ανάπτυξη και η ύφεση. Επιπλέον, ο κ. Φίλιππας εξήγησε στα παιδιά ποια είναι η θέση τής Ελλάδας από οικονομικής πλευράς στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Μέσα από προσωπικά βιώματα και παραδείγματα έδωσε στους μαθητές και τις μαθήτριες να καταλάβουν τις σύγχρονες οικονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να επενδύσουν στην μόρφωσή τους και στον εαυτό τους ώστε να πετύχουν (και οικονομική) ευημερία. Στο τέλος τής συνάντησης, διατυπώθηκαν από τους μαθητές ποικίλα ερωτήματα, τα οποία ο ομιλητής απάντησε με προσήνεια και με ενδιαφέροντα στοιχεία από την προσωπική του πείρα.