Αρσάκεια Ιωαννίνων

«Ξεκίνα να πλέκεις και ο Θεός θα σου δώσει νήμα» λέει μια γερμανική παροιμία.

«Τα ευρωπαϊκά προγράμματα βοήθησαν το όνειρο και τη διαίσθησή μου να γίνουν πραγματικότητα. Μη σταματάτε να ψάχνετε και να ονειρεύεστε.» Αυτά και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα μοιράστηκε η διασυνοριακή δημοσιογράφος και General Manager τού Ιδρύματος “Democracy and Culture Foundation” κ. Ελίνα Μακρή, στο αμφιθέατρο τού 2ου ορόφου των Αρσακείων Ψυχικού, την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, με τους σαράντα μαθητές και μαθήτριες τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, που θα ταξιδέψουν στο Στρασβούργο  για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Η προσκεκλημένη τίμησε με την παρουσία της το Σχολείο μας και μίλησε επί δύο διδακτικές ώρες με τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, τόσο για τη διαχρονική αξία και τη σημασία τής Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και για τη σημασία τής ψήφου στις επερχόμενες Ευρωεκλογές. Ενημέρωσε, επίσης, τους μαθητές και τις μαθήτριες για μια σειρά ευρωπαϊκών προγραμμάτων που τους αφορούν και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που τα παιδιά έθεσαν.

Στο συμπέρασμά της η κ. Μακρή τόνισε ότι "όταν απέχουμε από την ψήφο, είμαστε καταδικασμένοι να υφιστάμεθα αποφάσεις που ίσως να μη μας αρέσουν!" και προέτρεψε το μαθητικό κοινό να διαδώσει με ζήλο τα μηνύματα τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και, κυρίως, να ψηφίσει!