Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου μαθητές και μαθήτριες τής Α΄τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, συνοδευόμενοι από τις φιλολόγους κ. Μαρία Στρατοπούλου και Μαρία Μπουζινέλου, παρακολούθησαν στο θέατρο "Βρετάνια" το έργο τού Τομ Σούλμαν «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών».

Το έργο καταπιάνεται με τη σχέση μαθητών και εκπαιδευτικού και φέρνει στο φως σημαντικά και διαχρονικά θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση. Η δύναμη τής ουσιαστικής επικοινωνίας μεταξύ δασκάλων - μαθητών, η αφύπνιση τής νεανικής φαντασίας και δημιουργικότητας, η αξία τού αντικομφορμισμού, το ταξίδι προς την αυτογνωσία και την ενηλικίωση, τα αδιέξοδα τού αυταρχισμού και η μεταμορφωτική δύναμη τής λογοτεχνίας είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα που ανέδειξε η παράσταση.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί προβληματίστηκαν, συγκινήθηκαν, ταυτίστηκαν, γέλασαν, μελαγχόλησαν και, κυρίως, κοίταξαν τον κόσμο με άλλη ματιά, όπως συμβαίνει πάντα όταν ερχόμαστε σε επαφή με την τέχνη...

Η πρωτοβουλία για την οργάνωση τής επίσκεψης αυτής, σε ώρα εκτός ωρολογίου προγράμματος, ανήκει στις δύο φιλολόγους κ. Στρατοπούλου και Μπουζινέλου.