Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στις 8 Φεβρουαρίου 2024 η Α΄ τάξη τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα, καθώς και τον τύμβο των Μαραθωνομάχων. Το μουσείο βρίσκεται στην περιοχή Βρανά Μαραθώνα και τα ευρήματα από τη νεολιθική έως την ύστερη ρωμαϊκή περίοδο αναπτύσσονται σε πέντε αίθουσες και στο στεγασμένο αίθριο. Στην έκταση του μουσείου βρίσκονται και οι τύμβοι τής Μέσης εποχής τού Χαλκού (2000-1600 π.Χ.), καθώς και ο λεγόμενος τύμβος των Πλαταιέων τού 5ου αιώνα π.Χ.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με προσήλωση την ενδιαφέρουσα ξενάγηση από επαγγελματία ξεναγό και στη συνέχεια επισκέφτηκαν τον τύμβο των πεσόντων μαχητών, όπου τους αναπτύχθηκε με λεπτομέρειες το στρατηγικό σχέδιο τού Μιλτιάδη το οποίο χάρισε τη νίκη στους Αθηναίους και τους Πλαταιείς.

Η επίσκεψη οργανώθηκε και στο πλαίσιο των μαθημάτων τής Αρχαίας Ιστορίας και τής Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, τα οποία διδάσκονται οι μαθητές. Τέλος, ο ωραίος καιρός βοήθησε, εκτός των άλλων, τους μαθητές να χαλαρώσουν και να νιώσουν χαρά και ικανοποίηση.