Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 μαθητές και μαθήτριες τής Γ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού παρακολούθησαν το έργο τού Ντοστογιέφσκι «Έγκλημα και τιμωρία» στο θέατρο "Πορεία".

Το δράμα τού σύγχρονου ανθρώπου, που συνθλίβεται από το βάρος τού ναρκισσισμού και τής αλαζονείας, που τυφλώνεται από την υπερβολική πίστη στις δυνάμεις του και δικαιολογεί ακόμη και το έγκλημα, ήταν ένα από τα βασικά θέματα τής παράστασης που μας προβλημάτισε και μας συγκίνησε όλους.

Επίσης, η πορεία τού ήρωα, από το βαθύ σκοτάδι των ενοχών, των εσωτερικών συγκρούσεων και των αδιέξοδων παλινωδιών προς την τρομακτική συνειδητοποίηση τής θέσης τού ανθρώπου στον κόσμο, αποτέλεσε ένα ακόμη έναυσμα για να αναλογιστούμε όλοι τη σχέση μας με τον εαυτό μας και τους άλλους.

Το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, στοχεύοντας σε επωφελείς δράσεις για τους μαθητές και τις μαθήτριες, ακόμη και εκτός ωρολογίου προγράμματος, διοργάνωσε για μια ακόμη φορά απογευματινή συνάντηση μαθητών και των συνοδών τους σε μια προσεκτικά επιλεγμένη θεατρική παράσταση.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες κ. Σοφία Ραπτάκη, Μαρία Στρατοπούλου, Μαίρη Γιαννακοπούλου και Μαρία Μπουζινέλου.