Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες των Πολυτεχνικών και Ιατρικών Σπουδών τής Γ΄ τάξης (τμήματα Γ΄2, Γ΄3 και Γ΄4) τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού είχαν τη μοναδική ευκαιρία να επισκεφθούν το εργοστάσιο "Korres", στα Οινόφυτα. Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κ. Βενετή Μαρία, φιλόλογος, Αντωνόπουλος Δημήτρης, φυσικός, και Γιαννακοπούλου Μαρία, χημικός.

Η εταιρέια "Korres" είναι ελληνική εταιρεία παραγωγής καλλυντικών και ομοιοπαθητικών προϊόντων, που ιδρύθηκε στην Αθήνα από τον φαρμακοποιό Γεώργιο Κορρέ. Κατά την επίσκεψή μας ενημερωθήκαμε από τετραμελή επιστημονική ομάδα, στο αμφιθέατρο τού εργοστασίου, για την ίδρυση, ανάπτυξη και δραστηριοποίηση τής εταιρείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και για τη διαδικασία παραγωγής ενός νέου προϊόντος, από την σύλληψη μιας ιδέας μέχρι την υλοποίησή της, που απαιτεί ομαδοσυνεργατικότητα και διεπιστημονικότητα. Κατόπιν επισκεφθήκαμε τα εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης και στη συνέχεια τους χώρους, όπου παράγονται και συσκευάζονται τα προϊόντα. Επίσης, απολαύσαμε κέρασμα με αλμυρά και γλυκά εδέσματα αλλά και χυμούς.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε σε κλίμα ευφορίας και ικανοποίησης, καθώς οι μαθητές είχαν εμπειρική επαφή με την παραγωγή προϊόντων τόσο οικείων στη χρήση, άγνωστων, όμως, ως προς τον τρόπο δημιουργίας τους. Η ευγένεια των ιθυνόντων και η προθυμία με την οποία μας ξενάγησαν αποτέλεσε πηγή ενδιαφέροντος για όλους. Άλλωστε, η άρτια οργάνωση τού χώρου, καθώς και οι επιμελημένες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις τού εργοστασίου εντυπωσίασαν μαθητές και καθηγητές.

Οφείλουμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στους υπευθύνους τού χώρου και ευχόμαστε η εταιρεία να επεκτείνει ακόμη περισσότερο τις δραστηριότητές της σε Ελλάδα και εξωτερικό!