Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 μαθητές και μαθήτριες τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, με προσανατολισμό «Οικονομία και Πληροφορική» συμμετείχαν διαδικτυακά στον σχολικό γύρο τού διαγωνισμού τής Οικονομικής Ολυμπιάδας 2024. Ο διαγωνισμός έλαβε χώρα στα Εργαστήρια Πληροφορικής των Αρσακείων Ψυχικού, υπό την επίβλεψη των υπεύθυνων καθηγητριών.

Η εξέταση διήρκεσε 40 λεπτά, στη διάρκεια των οποίων οι μαθητές και οι μαθήτριες κλήθηκαν να απαντήσουν σε 25 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, σημαντικού βαθμού δυσκολίας. Η Οικονομική Ολυμπιάδα διεξάγεται σε τρεις εθνικούς γύρους (σχολικό, περιφερειακό, εθνικό) και έναν διεθνή. Στην επιστημονική επιτροπή τής Οικονομικής Ολυμπιάδας μετέχουν διαπρεπείς οικονομολόγοι από τον ακαδημαϊκό και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Αναλυτικότερα, οι μαθητές και οι μαθήτριες προκρίνονται στον περιφερειακό γύρο εφόσον γράψουν από 68% και πάνω. Επιπλέον, από κάθε τάξη κάθε σχολείου προκρίνεται ο καλύτερος μαθητής ή η καλύτερη μαθήτρια, με την προϋπόθεση ότι έχει γράψει πάνω από 50%. Είναι σημαντικό ότι η προσπάθεια των μαθητών και μαθητριών ανταμείβεται με Βεβαίωση Συμμετοχής στον Διεθνή Διαγωνισμό τής Οικονομικής Ολυμπιάδας, ανεξαρτήτως τής τελικής επίδοσης αυτών. Εφέτος η επιβράβευση περιλαμβάνει οικονομικά έπαθλα: για την 1η θέση στον τελικό γύρο 3.000 ευρώ, για τη 2η Θέση 1.500 ευρώ και για την 3η Θέση 500 ευρώ.

Οι προκριθέντες μαθητές και μεθήτριες στους περιφερειακούς αγώνες θα έχουν την ευκαιρία, μετά από κλήρωση, να παρακολουθήσουν από κοντά την αθλητική διοργάνωση «Fly Athens», που εφέτος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, τον Ιούνιο 2024. Στο ιστορικό στάδιο τής Αθήνας οι νέοι και οι νέες θα γνωρίσουν από κοντά τον Έλληνα πρωταθλητή, στο άλμα επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλή, που θα προετοιμάζεται κι εκείνος για τη δική του Ολυμπιάδα στο Παρίσι. Ο αγαπημένος όλων μας Manolo, ως φωτεινός «Αmbassador τής Οικονομικής Ολυμπιάδας 2024», θα ενθαρρύνει και θα ενισχύσει τους μαθητές και τις μαθήτριες για το επόμενο βήμα, τον τελικό γύρο. Η Εθνική Ομάδα, που θα αντιπροσωπεύσει τη χώρα μας στον διεθνή διαγωνισμό, θα συμμετάσχει σε πενθήμερο «Summer Camp» προετοιμασίας.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα διεξάγεται σε 15 χώρες και φιλοδοξεί να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των γνώσεων των μαθητών και των μαθητριών στο πεδίο των Οικονομικών.

Την ευθύνη για τον συντονισμό και τη διοργάνωση στο Σχολείο μας είχαν οι καθηγήτριες Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη και Ειρήνη. Τσαντάκη, σε συνεργασία με τη Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Νέλλη Παππά. Υπεύθυνη για την τεχνική υποστήριξη ήταν η καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Δήμητρα Ραμπαούνη.

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές και σε όλες τις μαθήτριες καλή επιτυχία!

001