Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 μαθητές και μαθήτριες τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους κ. Μαρία Παππά και Αθανάσιο Αλεβιζάκη, παρακολούθησαν στο θέατρο "Ζίνα" το έργο τού Άρθουρ Μίλερ «Ο θάνατος τού Εμποράκου».

Γραμμένο το 1949 “Ο Θάνατος του Εμποράκου” θεωρείται το κορυφαίο έργο τού Αμερικανού συγγραφέα. Πραγματεύεται τη ζωή τού Γουίλι Λόμαν, ενός πλανόδιου πωλητή, που ζει μπερδεμένος ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν, εγκλωβισμένος στο αμερικάνικο όνειρο. Το δυσβάσταχτο κυνήγι τής επιβίωσης, σύμφωνα με τα πρότυπα που επιτάσσει η καπιταλιστική κοινωνία, τον οδηγεί παραληρηματικά στην διάλυση ολόκληρης τής ζωής του.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν το έργο με αμείωτο ενδιαφέρον, προβληματίστηκαν, συγκινήθηκαν, γέλασαν αλλά και μελαγχόλησαν, παρακολουθώντας έναν σύγχρονο τραγικό ήρωα να προσπαθεί να παραμείνει άνθρωπος, διατεθειμένος να θυσιαστεί για να προστατέψει την προσωπική του αξιοπρέπεια.

Η πρωτοβουλία για την οργάνωση τής επίσκεψης αυτής ανήκει στους δυο εκπαιδευτικούς κ. Μαρία Παππά και Αθανάσιο Αλεβιζάκη, οι οποίοι διδάσκουν το μάθημα τής Λογοτεχνίας στη Β΄ τάξη.