Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 6 εκπρόσωποι τής ομάδας των υποψηφίων για το πρόγραμμα «Πρέσβεις τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» (European Parliament Ambassadors) τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού επισκέφθηκαν τις φιλόξενες εγκαταστάσεις τού τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού "Κανάλι Ένα 90.4", στον Πειραιά.

Εκεί οι μαθητές/-τριες, αφού ξεναγήθηκαν σε όλα τα τμήματα τού σταθμού από τον πρόεδρο κ. Ιωσήφ Βουράκη και τον διευθυντή προγράμματος κ. Παναγιώτη Φύτρα, ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας ενός ραδιοφωνικού σταθμού και στη συνέχεια είχαν τη δυνατότητα να ηχογραφήσουν τη δική τους εκπομπή. Βασικός θεματικός άξονας τής επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για το πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», στο οποίο συμμετέχουν εφέτος, οι δράσεις που έχουν ήδη διοργανωθεί αλλά και η προώθηση τής σημασίας τής ψήφου στις Ευρωεκλογές. Οι μαθητές μας τοποθετήθηκαν, επίσης, με απόλυτη σαφήνεια σε θέματα επικαιρότητας και μίλησαν για τα όνειρά τους αλλά και τη σχέση τους με το ραδιόφωνο.

Οι υπεύθυνοι τού σταθμού, που συζήτησαν με τα παιδιά, ενθουσιάστηκαν με το ήθος, την αξιοπρεπή εικόνα και τη σφαιρική τους παιδεία, καθώς και με τη μαχητική τους διάθεση στο κυνήγι των στόχων τους και ενός καλύτερου αύριο. Οι μαθητές μας απέδειξαν με τη συνολική τους παρουσία, ότι το Σχολείο μας, πέραν των γνώσεων και τής ακαδημαϊκής κατάρτισης που προσφέρει, είναι πάνω απ’ όλα ένα παράθυρο στον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής.

Οι μαθητές/-τριες που συμμετείχαν στη ραδιοφωνική εκπομπή ήταν οι: Μαίρη Γιάλβαλη, Μαρία Ποντικάκου, Άνθια Ρουμελιώτη, Μαρίζα Χατζηφωτεινού, Μίνως Θεοδωρόπουλος και Πάνος Μαυραγάνης. 
Τους μαθητές συνόδευσε η καθηγήτρια Γαλλικών κ. Κατερίνα Τσιχλή.