Αρσάκεια Ιωαννίνων

Κάθε φορά που το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού αποφασίζει να τιμήσει μια σημαντική επέτειο ή περίσταση ή να διοργανώσει μια εκδήλωση, κινητοποιούνται οι δυνάμεις τής σχολικής κοινότητας σε διάφορα επίπεδα. Ειδικότερα, παρουσιάζεται κατά περίπτωση στους μαθητές και στις μαθήτριες το σχέδιο δράσης τού Σχολείου, που αφορά  στην ημέρα, την επέτειο ή την περίσταση, κι εκείνοι, ανάλογα με τις δυνατότητες και την έμπνευσή τους, ενθαρρύνονται να δραστηριοποιηθούν για να επενδύσουν με δικά τους έργα τις σχολικές εκδηλώσεις.

Με τον τρόπο αυτό σχεδόν κάθε αφίσα και κάθε πρόσκληση τού Σχολείου αποτελεί γνήσια έκφραση τής μαθητικής κοινότητας. Κατά το σχολικό έτος 2023-2024 οι μαθητές τής Β΄ τάξης Κωνσταντίνος Κυρολλάρι, Ναταλία Δημητριάδη και Σοφία Μάνου-Διαλέτη συνετέλεσαν με τον δικό τους μοναδικό βιωματικό τρόπο και τα υπέροχα εικαστικά τους έργα στην επιτυχία των σχολικών εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, τον Αρσάκειο Διαγωνισμό Ορθογραφίας, την εκδήλωση με την ευρωβουλευτή Ε. Βόζεμπεργκ σχετικά με την γυναίκα στην Ευρώπη και τη βία κατά των γυναικών, την εκδήλωση για τον κινηματογραφικό Νίκο Καζαντζάκη, τη συζήτηση με τον ποιητή Αντώνη Φωστιέρη και τη δημιουργία φυσικού σημείου πληροφόρησης και ενημέρωσης (infopoint) για τις Ευρωεκλογές 2024 και για την ανάγκη συμμετοχής σε αυτές.

Παράλληλα με τους μαθητές και τις μαθήτριες, οι εκπαιδευτικοί Γιάννης Καργάκος και Χρύσα Βαβέτση εργάστηκαν και αυτοί, υπό την καθοδήγηση τής Διευθύντριας κ. Νέλλης Παππά, με ζήλο και μεράκι για τις αφίσες και τις προσκλήσεις των σχολικών εκδηλώσεων.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις εφετινές αφίσες και προσκλήσεις: