Αγαπητοί γονείς,

Το σχολείο συνεχίζει σε συνθήκες πανδημίας όχι μόνο να παρέχει γνώσεις με τη βοήθεια της τηλεκπαίδευσης, αλλά και να κρατά ζωντανή τη μνήμη των μαθητών σε σχέση με σημαντικές ημέρες και επετείους και να συνδέει τα αντικείμενα διδασκαλίας με τα σύγχρονα συμφραζόμενα.
Δείτε παρακάτω μια επιλογή θεμάτων από δραστηριότητες του Β’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού.

Διαδικτυακός εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων τού Σχολείου αποφάσισαν να προβληθεί τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου σε όλα τα τμήματα σύντομο βίντεο με το χρονικό εκείνων των ημερών κατά την πέμπτη διδακτική ώρα.

Περισσότερα

Διαδικτυακή συνεδριακή εκδήλωση του Ιδρύματος Λαμπράκη

Επιλεγμένοι μαθητές και των τριών τάξεων είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια καινοτόμο, υπερσύγχρονων προδιαγραφών online συνεδριακή εκδήλωση (SingularityU Greece Summit) υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Λαμπράκη.

Περισσότερα

25 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Το Β’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού ανέδειξε το φλέγον ζήτημα της κακοποίησης γυναικών και κοριτσιών μέσα από την προβολή ανά τμήμα μιας συγκλονιστικής σύντομης ταινίας από τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», και με σχετικές συζητήσεις σε ποικίλα μαθήματα.

Περισσότερα

Βραδιά του Ερευνητή 2020

Για μία ακόμα χρονιά, το Β’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού συμμετείχε στη (διαδικτυακή για εφέτος) «Βραδιά του Ερευνητή», που διοργάνωσε στις 27 Νοεμβρίου 2020 το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Περισσότερα

10 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που καθιερώθηκε σε ανάμνηση της υπογραφής της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 10 Δεκεμβρίου 1948, τιμήθηκε διαδικτυακά από το σχολείο μας.

Περισσότερα

b lyk ps xmas1

Και μην ξεχνάτε:

Γνωρίστε την ιστορία των Αρσακείων εδώ και αποκτήστε μια σφαιρική εικόνα για τα Σχολεία της Φ.Ε. εδώ.

Ακολουθήστε τα Αρσάκεια στα κοινωνικά δίκτυα: Facebook Instagram Twitter - LinkedIn Youtube