Αρσάκεια Ιωαννίνων
Απονομή Εθνικής Ετικέτας Ποιότητας στο Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού για το eTwinning έργο

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2023 το Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού βραβεύτηκε με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το ευρωπαϊκό έργο eTwinning "Robotics Tour", το οποίο υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2022-2023.

Διάκριση μαθητριών στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Youlead
Με σύνθημα: «Οι νέοι στο επίκεντρο τού ευρωπαϊκού διαλόγου και τής πράσινης ανάπτυξης» πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί πανελλήνιοι ρητορικοί αγώνες τού ευρωπαϊκού προγράμματοςYOULEAD (Youth Leaders Advocates for a Greener Europe). Σε αυτούς συμμετείχαν 65 μαθητές που προκρίθηκαν σε φοιτητικούς αγώνες τής περιφέρειας Κρήτης, Πελοποννήσου και σε τέσσερεις διοργανώσεις τής Αθήνας.

Διακρίσεις μαθητών στον διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης»

Ο Διαγωνισμός Φυσικής 2023 «Αριστοτέλης» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, υπό την ευθύνη τού Τμήματος Φυσικής τού Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τής Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση.

Διακρίσεις στους Διασαρκειακούς Αγώνες Στίβου Γυμνασίων 

Την Τρίτη 9 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι Διαρσαρκειακοί Αγώνες Στίβου Γυμνασίων στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης. Το πρόγραμμα περιλάμβανε τα αγωνίσματα των 80 μ., 200 μ., 600 μ., 800 μ., άλμα σε μήκος και σφαιροβολία. Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με τις σκυταλοδρομίες 4Χ100 μ.

Τρία βραβεία σε διαγωνισμούς πειραμάτων Φυσικών Επιστήμων!

Την Τρίτη 23 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Χαλανδρίου η τελετή απονομής βραβείων και επαίνων για τους διαγωνισμούς πειραμάτων στους οποίους έλαβαν μέρος 3 ομάδες μαθητών τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, 1 ομάδα στα πειράματα Βιολογίας, 1 στα πειράματα Χημείας και 1 στα πειράματα Φυσικής.

Χρυσό μετάλλιο στο ποδόσφαιρο των ΑΣΙΣ!  

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε η τελική φάση των αγώνων ποδοσφαίρου μαθητών Γυμνασίου στο πλαίσιο των Αθλητικών Συναντήσεων Ιδιωτικών Σχολείων (ΑΣΙΣ) για το διδακτικό έτος 2022-2023, στις αθλητικές εγκαταστάσεις τής Γερμανικής Σχολής στο Μαρούσι Αττικής.

Αριστείο στον μαθηματικό διαγωνισμό "Καγκουρό"

Ο μαθητής τού τμήματος Β΄γ τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού Γεώργιος Νικολής απέσπασε Αριστείο στον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό», έναν από τους μεγαλύτερους και δημοφιλέστερους στον κόσμο, που απευθύνεται σε μαθητές από τη Β΄ Δημοτικού έως και την Γ΄ Λυκείου, με θέματα προσαρμοσμένα στην ηλικία και το γνωστικό τους επίπεδό.

5οι Μαθηματικοί Αγώνες

Την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκαν στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης οι 5οι Μαθηματικοί Αγώνες.

Χρυσό μετάλλιο σε αγώνες σκοποβολής!

Η μαθήτρια τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού Ρίτα Λουκοπούλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους διασυλλογικούς αγώνες σκοποβολής με αεροβόλα όπλα, που διοργάνωσε, την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, ο όμιλος «ΑΘΛΟΣ».

Make-a-wish Κάνε μια ευχή Ελλάδα

Σύσσωμη η μαθητική και η εκπαιδευτική κοινότητα του Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού έστειλε ευχές στο πλαίσιο του προγράμματος MAKE-A-WISH Ελλάδας. Ευχές πραγματοποιήθηκαν, καρδιές αγαλλίασαν και τα παιδιά μας απέσπασαν έπαινο συμμετέχοντας σε έναν διαγωνισμό που διαφέρει από τους συνηθισμένους…
Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά!
Ας σκεφτούμε ότι πίσω από κάθε αστέρι υπάρχει μία δυνατή μάνα και ένας ακλόνητος πατέρας που αποδεικνύουν καθημερινά ότι τη ζωή πρέπει να την κοιτάμε στα μάτια με θάρρος, τόλμη και ήθος.
Ας αναλογιστούμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι, που δεν έχουμε ένα τέτοιο αστέρι στην οικογένειά μας, ποιες είναι οι πραγματικές δυσκολίες και ας διδάξουμε στα παιδιά μας να εκτιμούν όσα έχουν, να αγαπούν τον συνάνθρωπο και να μην προβαίνουν σε αλόγιστες ενέργειες χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες.
Κάπου εκεί έξω υπάρχει η πραγματικότητα, που συχνά είναι σκληρή και άδικη. Όμως κάπου εκεί έξω υπάρχει και η αξιοπρέπεια, το θάρρος, η καλοσύνη και η ανθρωπιά. Όλα αυτά τα σκεπάζει ένας απέραντος ουρανός που λέγεται ελπίδα…
Στο Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού εμείς οι δασκάλες και οι δάσκαλοι είμαστε υπερήφανοι για κάθε αστέρι και ευχόμαστε σε όλα τα αστέρια μας να υλοποιηθούν οι ευχές τους!