Αρσάκεια Ιωαννίνων
Διδάσκεται η Ευτυχία;

Το πρόγραμμα "The Happiness Project"

Δράσεις 2021-22 στο πλαίσιο του Δικτύου «Σημερινός μαθητής-Αυριανός Ενεργός Πολίτης»

Στο Δίκτυο «Σημερινός μαθητής – Αυριανός ενεργός πολίτης τού κόσμου (ΣΗ.ΜΑ. – Α.Ε.Π.)» (http://simaaep.sites.sch.gr/) συμμετέχουν 35 σχολεία τής Διεύθυνσης Δ.Ε. Β΄ Αθήνας και 90 περίπου συνεργαζόμενα από άλλες περιφέρειες και από το εξωτερικό. Σκοπός είναι η προετοιμασία των σημερινών μαθητών και ενεργών αυριανών πολιτών για την ένταξή τους στην πολυπολιτισμική και ιδιαίτερα απαιτητική κοινωνία τού 21ου αιώνα, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι η συλλογική δράση είναι συστημική και πολυπαραγοντική.

Συμπόσιο Σχολείων-μελών του Δικτύου ASPNet της UNESCO

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό η ομάδα UNESCO τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού συμμετείχε για άλλη μία χρονιά (το Σχολείο είναι μέλος τού Δικτύου ASPNet από το 2006) στο καθιερωμένο ετήσιο συμπόσιο Γυμνασίων τού Δικτύου ASPNet. Το θέμα τού φετινού συμποσίου αφορούσε ποικίλες εκφάνσεις τού ρόλου τής γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία, θέλοντας να δώσει έμφαση στη ανάγκη καταπολέμησης στερεοτύπων και προκαταλήψεων.

Έφηβοι στο σχολείο με ισχυρούς δεσμούς και αλληλοσεβασμό!

Μαθητές και εκπαιδευτικοί τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού συμμετείχαν στην α΄ φάση τού ευρωπαϊκού προγράμματος "Youth for Love 2" , και συγκεκριμένα στις ομάδες εστίασης για την ανάδειξη αναγκών και στάσεων απέναντι στο θέμα τής βίας στο σχολείο, στην οικογένεια και γενικότερα στην κοινωνία.

Πρόσκληση συμμετοχής στη σχολική εβδομάδα ενεργών πολιτών

Το Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού ανταποκρίθηκε με χαρά στην τιμητική πρόσκληση για συμμετοχή και παρουσίαση δράσεων στο πλαίσιο των πολλαπλασιαστικών εκδηλώσεων προβολής και διάδοσης των αποτελεσμάτων τού ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ3 2017-2020 - Ενίσχυση σε θέματα μεταρρυθμίσεων πολιτικής - “ACT -ACTive citizenship projects to enhance pupils΄ social and civic competences”.

Διεθνές πρόγραμμα συνεργασίας ERASMUS+
Το Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού, μετά από επιτυχή συμμετοχή σε διαδικασία έγκρισης, ανέλαβε τη διεξαγωγή διετούς ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο «Music Connects Europe». Συντονίστρια χώρα είναι η Ισπανία και συνεργάτες, εκτός από την Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Λετονία και η Πολωνία.