Αρσάκεια Ιωαννίνων

Αφιέρωμα: Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)
Η μαθητική κοινότητα και οι εκπαιδευτικοί τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, με πρωτοβουλία τής κυρίας Ελένης Γαλιάνδρα (καθηγήτρια Τεχνολογίας), τής κυρίας Ελισάβετ Δεληγιαννάκη (καθηγήτρια Φιλόλογος) και τής κυρίας Ελένης Σκούμπου (καθηγήτρια Θρησκευτικών), αποφάσισαν να συνεισφέρουν στην εκπλήρωση ευχών παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες, με το πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής».


Γράψαμε με την καρδιά μας από μία ευχή σε αστέρια, τα κρεμάσαμε στο Χριστουγεννιάτικο κλαδί τής ελπίδας και είμαστε έτοιμοι να τα στείλουμε στα παιδιά που περιμένουν…
Επίσης, μαθήτριες και μαθητές μας λαμβάνουν μέρος στον ετήσιο διαγωνισμό σχεδίου, ζωγραφικής, φωτογραφίας, video ή σύνθεσης τραγουδιού, που διοργανώνει ο οργανισμός «Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος».
Έτσι, με το μήνυμα «Eίσαι το αστέρι μου», 200 μαθητές και μαθήτριες γίνονται ο καθένας και η κάθε μία από ένα αστέρι για τα παιδιά που νοσούν και ελπίζουν. Γιατί, όπως είπε ο μικρός Ανδρέας, «αν ένα απίστευτο όνειρό σου έγινε πραγματικότητα, τότε και το όνειρό σου να ξαναγίνεις καλά, έρχεται πιο κοντά».


Το «Make-A-Wish» ιδρύθηκε το 1980 στο Φοίνιξ τής Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών τής Αμερικής και είναι ο κορυφαίος Οργανισμός εκπλήρωσης ευχών παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες, με παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες. Έτσι, κάθε 16 λεπτά γίνεται πραγματικότητα μία ευχή παιδιού, σε κάποιο σημείο του πλανήτη!
Όσον αφορά στο Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή) Ελλάδος, αυτό ιδρύθηκε το 1996, με πρώτη ευχή αυτήν τού Ανδρέα, που ήθελε να παίξει με την αγαπημένη του ομάδα, τον Ολυμπιακό. Ο ελληνικός οργανισμός Make-a-Wish εκπληρώνει εδώ και 24 χρόνια ευχές παιδιών 3 - 18 ετών, που νοσούν από σοβαρές ασθένειες. Μέχρι τώρα έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 3.000 ευχές.
Φέτος τα Χριστούγεννα, περισσότερα από 200 παιδιά που πάσχουν από μία πολύ σοβαρή ασθένεια, βρίσκονται σε αναμονή για την εκπλήρωση της ευχής τους.