Αρσάκεια Ιωαννίνων

Οι μαθητές τής Ζώνης "Λέσχη Εθελοντισμού" (Β΄ τάξη) και "Λέσχη Ηγεσίας" (Γ΄ τάξη)» τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, κάνοντας πράξη όσα συζητούν κάθε εβδομάδα για την ενεργό πολιτειότητα και τη σημασία της, ήρθαν σε επαφή με το Κοινωνικό Παντοπωλείο τού Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού και την υπεύθυνη κ. Ο. Μυλωνοπούλου και οργάνωσαν μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη σ΄αυτό, στις 21 Δεκεμβρίου 2023.

Αρχικά, ξεκινώντας από την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, στις 5 Δεκεμβρίου, κινητοποίησαν τους συμμαθητές τους με ανακοινώσεις, αφίσες και σελιδοδείκτες, που λειτούργησαν ως υπενθύμιση και δίνονταν από τον έναν μαθητή στον άλλον, ώστε να γεμίσουν την ντουλάπα τού Κοινωνικού Παντοπωλείου τού Σχολείου μας με είδη πρώτης ανάγκης.

Την ημέρα τής επίσκεψης μετέφεραν όλα τα προϊόντα που είχαν συγκεντρωθεί στην έδρα τού Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Ν. Ψυχικό και συμμετείχαν στην καθημερινότητα των εθελοντών που το υποστηρίζουν.
Αφού ενημερώθηκαν για τις ανάγκες των οικογενειών και των ευπαθών ομάδων που εξαρτώνται από τη συγκεκριμένη δομή, γέμισαν τα ράφια με τα προϊόντα που είχαν φέρει μαζί τους, οργάνωσαν μια βιβλιοθήκη κατηγοριοποιώντας βιβλία που είχαν δοθεί ως δωρεά, τακτοποίησαν ράφια με ρούχα τής δημοτικής ιματιοθήκης και ταξινόμησαν ηλικιακά αρκετές σακούλες με παιχνίδια.

Η τελική ικανοποίηση από την καθόλου εύκολη αυτή διαδικασία γέμισε με αίσθημα υπερηφάνειας την ομάδα. Έκπληξη αποτέλεσε η επίσκεψη τής Αντιδημάρχου και Αρσακειάδας κ. Έλσης Δημουλά, κόρης τής ποιήτριας Κικής Δημουλά, που μας συνεχάρη ένθερμα και μας ενθάρρυνε να συνεχίσουμε ανάλογες δράσεις. Οι μαθητές μας αποχώρησαν με την υπόσχεση να υποστηρίξουν τους κατοίκους τού δήμου στον οποίο ανήκει το Σχολείο μας όσο περισσότερο μπορούν και στο μέλλον.

Τη δράση, που εντάσσεται και στο πλαίσιο δραστηριοτήτων τού Δικτύου Σχολείων ASPnet τής Unesco, συντόνισε η υπεύθυνη τής "Λέσχης Εθελοντισμού" και τής "Λέσχης Ηγεσίας"  κ. Ευαγγελία Λουτριανάκη.
Την ομάδα συνόδευσε και η θεολόγος κ. Ελένη Σκούμπου.