Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την 4η θέση και τον 2ο τιμητικό έπαινο κατέκτησαν οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού Δρυμούση Ναταλία, Λίνας Νικόλαος και Μαυραγάνης Παναγιώτης στον 12ο Εργαστηριακό Διαγωνισμό Πειραμάτων στη Φυσική. Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητικές ομάδες από 8 σχολεία. (Δείτε εδώ)

Ο διαγωνισμός, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαΐου 2022 στο ΕΚΦΕ Χαλανδρίου, έχει στόχο την εξοικείωση των μαθητών με την πειραματική διαδικασία στη Φυσική, την ανάληψη πρωτοβουλιών για την επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με τη διαδικασία, καθώς και τη δημιουργική συνεργασία μεταξύ των μαθητών τής ομάδας.

Την προετοιμασία των μαθητών ανέλαβαν οι καθηγητές Φυσικής κ. Αντωνία Βασιλάκη, Χρήστος Γεωργίου και Θεόδωρος Μεταλληνός με την πολύτιμη βοήθεια των παρασκευαστριών κ. Αθηνάς Δεληγιάννη και κ. Μαριάννας Αθανασάκου.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με ερευνητικές διαδικασίες και να ασκήσουν δεξιότητες που θα τους φανούν χρήσιμες στη ζωή τους. Η μαγεία τής επιστήμης θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά, με σκοπό να διατηρηθεί η διάθεση των μαθητών να εξερευνήσουν τον υπέροχο κόσμο της.