Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στις 13 Μαΐου 2023 οι μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού έλαβαν μέρος στους Ζ΄ Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης, που διεξήχθησαν στα Εκπαιδευτήρια Ν. Ζαγοριανάκου.

Στις "ρήσεις" και "αντι-ρήσεις" συμμετείχε πλήθος μαθητών από ιδιωτικά και δημόσια σχολεία, στο πλαίσιο τής καλλιέργειας τής ευγλωττίας και τής ρητορικής δεινότητας των παιδιών

Το Β΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο εκπροσώπησαν επάξια η Ραφαέλα Αναγνωστοπούλου, η Έλενα-Ίρις Μακρή και ο Ορφέας Παπαδάτος, που διαγωνίστηκαν στο αγώνισμα τού Αυθόρμητου Λόγου και ξεχώρισαν για την πρωτοτυπία και την ευφράδειά τους.

Μάλιστα, η Έλενα-Ίρις Μακρή διακρίθηκε για την ευχέρεια λόγου και την ευρηματικότητά της, κερδίζοντας το 1ο βραβείο ανάμεσα στο πλήθος των διαγωνιζόμενων μαθητών.

Ο Γρηγόρης Θεοφιλόπουλος, η Αγάπη Μπουγά και η Νάντια Μήνα έλαβαν μέρος στο αγώνισμα των Διττών Λόγων και ξεχώρισαν τόσο για την εύστοχη επιχειρηματολογία τους όσο και για την ικανότητα ανασκευής των θέσεων τής αντίπαλης ομάδας.

Η μαθήτρια Νάντια Μήνα διαγωνίστηκε και στη Νοηματική Ανάγνωση, αποσπώντας από τα μέλη τής κριτικής επιτροπής επιδοκιμαστικά σχόλια για την καθαρή άρθρωση και την εκφραστικότητά της.

Τους μαθητές συνόδευσαν στον διαγωνισμό οι καθηγήτριες-προπονήτριες τού Ομίλου Ρητορικής κ. Μ. Γραμματικού και Δ. Αγιασοφίτη.