Αρσάκεια Ιωαννίνων
Μια τελευταία ημέρα ζεστή από αγάπη!

Μια ακόμη σχολική χρονιά τελείωσε με γέλια και χαρούμενες φωνές, αφού τα προνήπια, τα νήπια και το προσωπικό τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού δεν πτοούνται ούτε από τις δυσκολίες ούτε από τα καιρικά φαινόμενα.

Σεβασμός στην ετερότητα - Διαπολιτισμική ευαισθητοποίηση

Από τον Φεβρουάριο τού 2021 έως το τέλος τής σχολικής χρονιάς, στο πλαίσιο τής εξειδικευμένης δραστηριότητας τής Μουσικής Αγωγής, η μουσικός-νηπιαγωγός τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού κ. Τατιάνα Ζωγράφου διδάσκοντας τους μικρούς μαθητές επέμεινε στην καλλιέργεια τής ενσυναίσθησης και τού σεβασμού στην ετερότητα καθώς και στη διαπολιτισμική ευαισθητοποίηση.

Bravo Schools - Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο!

Εφέτος το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού συμμετέχει για 4η συνεχή σχολική χρονιά στον Bravo Schools - Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο.

Εικονική επίσκεψη στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο!

Με αφορμή τις επετειακές δράσεις που έχει οργανώσει το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη τής Ελληνικής Επανάστασης, την Τετάρτη 14 και την Τρίτη 20 Απριλίου 2021, τα νήπια είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εικονική επίσκεψη στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, με ξεναγό την κ. Μαριλένα Καραμπατέα, ιστορικό-αρχαιολόγο, μέλος τής Υπηρεσίας Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων των Αρσακείων Σχολείων τής Φιλεκπαιδευτική Εταιρείας.

Πασχαλινές δραστηριότητες γεμάτες γνώση και διασκέδαση!

Η θρησκευτική εορτή τής Ανάστασης και τού Πάσχα θυμίζει πάντα σε μικρούς και μεγάλους τη δύναμη τής αγάπης και τής πίστης.

Πασχαλινές κάρτες και θερμές ευχές!

Τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, ανάμεσα στις ποικίλες δραστηριότητες που πραγματοποίησαν για το Πάσχα μέσα από τις ψηφιακές τους τάξεις, από τη Δευτέρα 19 έως και την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021, δεν ξέχασαν να κατασκευάσουν τις καθιερωμένες τους πασχαλινές κάρτες.

200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, 200 χρόνια υπερηφάνειας!

2021. Η εφετινή χρονιά είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για την Ελλάδα, καθώς είναι η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση τού 1821.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, παρά τις δυσκολίες στην εκπαιδευτική διαδικασία, τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο και να δουν μέσα από τα μάτια των ηρωικών Ελληνίδων και Ελλήνων τα χρόνια τής Επανάστασης.

Καθαρά Δευτέρα και το έθιμο τής «κυρά Σαρακοστής»

Στο πλαίσιο των εξ αποστάσεως μαθημάτων τής Ελληνικής Παράδοσης και τής Μουσειακής Αγωγής, με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κ. Ντίνα Γκαραγκάνη, οι μικροί μαθητές τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού υποδέχθηκαν την περίοδο τής Σαρακοστής μαθαίνοντας για το παραδοσιακό «ημερολόγιο» τής νηστείας, την «κυρά-Σαρακοστή».

Αποκριάτικα γλέντια όπου σταθούμε και όπου βρεθούμε!

Μπορεί η εφετινή Αποκριά να βρίσκει τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού μακριά από το Σχολείο τους και τις νηπιαγωγούς τους, όμως κάτι τέτοιο δεν τα πτοεί!

Το σχολείο είναι καταφύγιο - Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά τής  Σχολικής Βίας 

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά τής Σχολικής Βίας, στις 6 Μαρτίου 2021, τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού είχαν την ευκαιρία, με την βοήθεια των νηπιαγωγών τους, να συζητήσουν για το πολύ σημαντικό αυτό θέμα.