Αρσάκεια Ιωαννίνων
Καλή σχολική χρονιά, με χαρά και χαμόγελα!

Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση γνωριμίας μεταξύ μαθητών/-τριών, γονέων και νηπιαγωγών.

Ενημερωτική ομιλία ψυχοπαιδαγωγικού χαρακτήρα για τους γονείς

Το απόγευμα τής Πέμπτης 15 Σεπτεμβρίου 2022 το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού διοργάνωσε, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, ενημερωτική συνάντηση ψυχοπαιδαγωγικού χαρακτήρα για τους γονείς των προνηπίων και των νηπίων.

Συμμετοχή νηπιαγωγείου μας στο Διεθνές Συνέδριο ASPnet Schools-UNESCO

Το Δίκτυο Συνδεδεμένων Σχολείων ASPnet Schools-UNESCO τού Ηνωμένου Βασίλειου διοργάνωσε την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 Διαδικτυακό Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Connecting for Peace». Στόχος τού Συνεδρίου ήταν να αναπτύξει ένα πλαίσιο συνεργασίας εκπαιδευτικών για τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου και ειρηνικού κόσμου για τις μελλοντικές γενιές.

Ένα ταξίδι στον κόσμο τής Τέχνης

Το απόγευμα τής Πέμπτης 16 Ιουνίου 2022, στο πλαίσιο τής αποχαιρετιστήριας εκδήλωσης τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, η οποία οργανώθηκε στους εξωτερικούς χώρους τού Σχολείου με την ευκαιρία τής λήξεως τού σχολικού έτους, πραγματοποιήθηκε η έκθεση των έργων που φιλοτέχνησαν τα παιδιά στο Καλλιτεχνικό Εργαστήριο.

Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση

Μια ακόμη σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της και τα προνήπια και τα νήπιατού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, αλλά και όλο το προσωπικό τού Νηπιαγωγείου ήταν πλημμυρισμένοι από χαρά, αλλά και συγκίνηση! Μια τέτοια χρονιά, γεμάτη γνώσεις, φίλους, όμορφες στιγμές, παιχνίδια, γέλια αλλά και κλάματα, πολλές δράσεις και χιλιάδες ακόμα αναμνήσεις, δεν θα μπορούσε παρά να ολοκληρωθεί με μια όμορφη και τρυφερή αποχαιρετιστήρια εκδήλωση.

Καλοκαιρινή έκπληξη στα τμήματα Πρωινής και Μεσημβρινής Απασχόλησης

Στις 15 Ιουνίου 2022, τελευταία ημέρα τής σχολικής χρονιάς, μια όμορφη καλοκαιρινή έκπληξη περίμενε τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού που συμμετείχαν στις δράσεις των τμημάτων τής Πρωινής και Μεσημβρινής Απασχόλησης.

Κατακόκκινα καρπούζια και… χαμόγελα!

Την τελευταία εβδομάδα τής σχολικής χρονιάς 2021-2022, μια μεγάλη και δροσερή έκπληξη περίμενε τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού.

Παίζουμε και... ανακυκλώνουμε!

Τη φετινή χρονιά 2021-2022, και ειδικότερα από τον Φεβρουάριο έως και τη λήξη τού σχολικού έτους, τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, στο πλαίσιο τού Εργαστηρίου Δεξιοτήτων για την Οικολογία με τίτλο «Η ζωή χωρίς σκουπίδια: Μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση» (Θεματική Ενότητα: "Φροντίζω το περιβάλλον") συμμετείχαν στο πρόγραμμα "Toy It Again!", που υλοποιείται από την εταιρεία BlueCycle και το Playroom. (Δείτε εδώ)

Global Action Days 2022

Από τις 20 έως τις 30 Απριλίου 2022, τα νήπια τού τμήματος Ν.5 τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού συμμετείχαν με ποικίλες καινοτόμες δράσεις στην εβδομάδα Global Action Days 2022. Πρόκειται για μια διεθνή καμπάνια η οποία διοργανώνεται από το FEE (Foundation for Environmental Education), τον Διεθνή Χειριστή τού προγράμματος Eco Schools-Οικολογικά Σχολεία. Στόχος τής καμπάνιας είναι να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να κατανοήσουν ότι με «μικρές θετικές ενέργειες» (#handprint) ο κάθε ένας και η κάθε μία μπορεί να έρθει πιο κοντά στη φύση και την τοπική βιοποικιλότητα, προκειμένου να την προστατεύσει.

Ένα ξεχωριστό πείραμα με… μήλα

Τα νήπια τού τμήματος Ν.3 τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, ξεκίνησαν να παρατηρούν δύο μήλα. Και τα δύο μήλα ήταν φρέσκα και γυαλιστερά και σε τίποτα δεν φαινόταν να διαφέρουν.