Αρσάκεια Ιωαννίνων
200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, 200 χρόνια υπερηφάνειας!

2021. Η εφετινή χρονιά είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για την Ελλάδα, καθώς είναι η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση τού 1821.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, παρά τις δυσκολίες στην εκπαιδευτική διαδικασία, τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο και να δουν μέσα από τα μάτια των ηρωικών Ελληνίδων και Ελλήνων τα χρόνια τής Επανάστασης.

Καθαρά Δευτέρα και το έθιμο τής «κυρά Σαρακοστής»

Στο πλαίσιο των εξ αποστάσεως μαθημάτων τής Ελληνικής Παράδοσης και τής Μουσειακής Αγωγής, με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κ. Ντίνα Γκαραγκάνη, οι μικροί μαθητές τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού υποδέχθηκαν την περίοδο τής Σαρακοστής μαθαίνοντας για το παραδοσιακό «ημερολόγιο» τής νηστείας, την «κυρά-Σαρακοστή».

Αποκριάτικα γλέντια όπου σταθούμε και όπου βρεθούμε!

Μπορεί η εφετινή Αποκριά να βρίσκει τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού μακριά από το Σχολείο τους και τις νηπιαγωγούς τους, όμως κάτι τέτοιο δεν τα πτοεί!

Το σχολείο είναι καταφύγιο - Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά τής  Σχολικής Βίας 

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά τής Σχολικής Βίας, στις 6 Μαρτίου 2021, τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού είχαν την ευκαιρία, με την βοήθεια των νηπιαγωγών τους, να συζητήσουν για το πολύ σημαντικό αυτό θέμα.

Νόστιμα, φρέσκα και βιολογικά λαχανικά!

Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021 τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού πανέτοιμα για τη συγκομιδή των λαχανικών, με πολύ κέφι και ανυπομονησία συνάντησαν τους κηπουρούς τού Σχολείου στον λαχανόκηπο τού Νηπιαγωγείου.

Μαντάμ τσαγιερό

Η μουσικός-νηπιαγωγός τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, κ.Τατιάνα Ζωγράφου, έγραψε "φρέσκους" στίχους και συνέθεσε αποκλειστικά για τα νήπια και τα προνήπια τού Νηπιαγωγείου μας ένα τραγούδι για την Αποκριά.

«Κινούμαι με ασφάλεια στους δρόμους τού διαδικτύου»

Στο ξεκίνημα τής εφετινής χρονιάς το τμήμα προνηπίων Π.3 τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχκιού, με την καθοδήγηση τής νηπιαγωγού τους κ. Μαρινάνσυς Αγγελάκη, αποφάσισε να ασχοληθούν με την κυκλοφοριακή αγωγή.

Τραγουδάμε και ζωγραφίζουμε για τον Χειμώνα!

Τον Ιανουάριο τού 2021, στο πλαίσιο τής εξειδικευμένης δραστηριότητας τής Μουσικής Αγωγής, η νηπιαγωγός-μουσικός τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού κ.Τατιάνα Ζωγράφου δίδαξε στα προνήπια και νήπια δύο παλιά παιδικά τραγούδια, την «Αμυγδαλιά» και το «Έξω δείτε χιονίζει».

Ο λαχανόκηπος τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού

Για τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού κάθε ημέρα τής πρώτης εβδομάδας, μετά την επιστροφή τους στο Νηπιαγωγείο την καινούργια χρονιά, ήταν και μια έκπληξη!

Άνθη, φυτά και μπόλικη χαρά στον ανθόκηπο τού Σχολείου μας!

Όπως για τα νήπια, έτσι και για τα προνήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού η πρώτη εβδομάδα επιστροφής στο Νηπιαγωγείο την καινούργια χρονιά ήταν μια εβδομάδα εκπλήξεων.