Αρσάκεια Ιωαννίνων
Δεύτερη «πρώτη» ημέρα στο Νηπιαγωγείο!

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021. Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού άνοιξε και πάλι τις πόρτες του για να υποδεχτεί, σε μια δεύτερη «πρώτη» μέρα, τους μαθητές του!

«Φόραγε κίτρινο σκουφί»

Τον Ιανουάριο 2021, στο πλαίσιο τής εξειδικευμένης δραστηριότητας τής Μουσικής Αγωγής, η νηπιαγωγός-μουσικός τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου  Ψυχικού κ.Τατιάνα Ζωγράφου δίδαξε στα νήπια το τραγούδι «Φόραγε κίτρινο σκουφί» (μουσική, στίχοι: Τατιάνα Ζωγράφου, MLK, 2017).

Τα Χριστούγεννα μας βρίσκουν παντού!

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, αλλά και οι νηπιαγωγοί τους, δεν πτοούνται από την αναστολή λειτουργίας των σχολείων που συνεχίζεται.

Οι πιο ξεχωριστές Χριστουγεννιάτικες κάρτες!
Τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού τη φετινή χρονιά δημιούργησαν χριστουγεννιάτικες κάρτες με τον πιο ξεχωριστό τρόπο.

«Τα παπαγαλάκια»

Το τραγούδι «Τα παπαγαλάκια» είναι ένα ιδιαίτερο τραγούδι για να μιλήσεις στα παιδιά για την τυραννία, την δικτατορία, αλλά και την δημοκρατία.

Προσοχή μικρόβια!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος των Χεριών, στις 15 Οκτωβρίου 2020, τα  νήπια τού τμήματος Ν.1 τού Αρσακείου Νηπαιγωγείου Ψυχικού, με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κ. Καλιαρντά Κωνσταντίνα, γνώρισαν τα μικροσκοπικά μικρόβια.

Οι εργατικοί μαθητές τού Ν.4 γνωρίζουν τα εργατικά μυρμήγκια!

Οι μαθητές τού τμήματος νηπίων Ν.4 τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού την εφετινή χρονιά μαθαίνουν κάθε μέρα και κάτι νέο! 

«Χελωνοφιλάκια»

Τον Νοέμβριο τού 2020, στο πλαίσιο τής εξειδικευμένης δραστηριότητας τής Μουσικής Αγωγής, η μουσικός τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού κ.Τατιάνα Ζωγράφου δίδαξε στα προνήπια το τραγούδι «Χελωνοφιλάκια», σε σύνθεση και στίχους τού Ορέστη Ζαφειρόπουλου.

«Δρακοζωολογία»

Τον Νοέμβριο τού 2020, στο πλαίσιο τής εξειδικευμένης δραστηριότητας τής Μουσικής Αγωγής, η μουσικός τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού κ.Τατιάνα Ζωγράφου δίδαξε στα νήπια το τραγούδι "Δρακοζωολογία" , μια σύνθεση τής Μέλπως Χαλκουτσάκη σε  στίχους τού Σταμάτη Δαγδελένη.

Εορτάζουμε την Αγία Αναστασία τη Ρωμαία

Με αφορμή την ημέρα μνήμης τής Αγίας Αναστασίας τής Ρωμαίας, προστάτιδας των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020, τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού συζήτησαν με τις νηπιαγωγούς τους για την ιστορία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και των Αρσακείων Σχολείων.