Αρσάκεια Ιωαννίνων
Το θαυμαστό ταξίδι τού Νιλς Χόλγκερσον

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023, τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού παρακολούθησαν την παράσταση «Το θαυμαστό ταξίδι τού Νιλς Χόλγκερσον» στο θέατρο Μικρό Χορν, από τον θίασο Μαγικές Σβούρες.

Το Νηπιαγωγείο γεμίζει βασιλόπιτες και αγάπη!
Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023, τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού ήταν ιδιαιτέρως ενθουσιασμένα, καθώς ήταν η ημέρα που θα έκοβαν σε κάθε τμήμα την καθιερωμένη βασιλόπιτα. Παιδιά και νηπιαγωγοί περίμεναν με μεγάλη ανυπομονησία.

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές γεμάτες φαντασία!

Τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού περίμεναν τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων με μεγάλη ανυπομονησία!

Κάλαντα και χαμόγελα στα γραφεία Διοικήσεως τής Φ.Ε.

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022, τα νήπια των τμημάτων Ν.3 και Ν.4 τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, φορώντας τα αγιοβασιλιάτικα σκουφάκια τους, επισκέφθηκαν τα γραφεία Διοικήσεως τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, μαζί με τις νηπιαγωγούς τους κ. Ζαφείρα Ντούλη και Γιώτα Παππά, αντίστοιχα.

Τι τραγούδι να σου πω; Άγιε Βασίλη σ’ αγαπώ!

Οι μικροί μαθητές τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού περίμεναν με χαρά να φτάσει η 21η Δεκεμβρίου 2022, ώστε να συναντηθούν όλοι μαζί, προνήπια και νήπια, μεγάλοι και μικροί, ηθοποιοί και θεατές, και να εορτάσουν μαζί με μια αξέχαστη θεατρική παράσταση για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Κάθε μέρα… πράξεις Αγάπης! Πράξη Αγάπης για τα Χριστούγεννα

Τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού την φετινή χρονιά, στο πλαίσιο τού Εργαστηρίου Δεξιοτήτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα με τίτλο «Αξίες ζωής στην εκπαίδευση» (Θεματική Ενότητα: «Ενδιαφέρομαι και ενεργώ - Κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη»), το οποίο πραγματοποιήθηκε τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2022, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, να προβληματιστούν και να ευαισθητοποιηθούν πάνω σε θέματα που αφορούν τις αξίες τής ζωής, αλλά και τα δικαιώματα και τις ανάγκες των ανθρώπων σε κάθε άκρη τού πλανήτη. Με τελευταία αξία ζωής εκείνη τής αγάπης, που τόσο τρυφερά προσέγγισαν με τις νηπιαγωγούς τους, ήταν πολύ φυσικό, πλησιάζοντας οι ημέρες για την εορτή των Χριστουγέννων, να θελήσουν να βοηθήσουν τους πάσχοντες συνανθρώπους τους.

Στολίζουμε τα Χριστουγεννιάτικα Δέντρα μας! Και τού Χρόνου!

Φτάνοντας τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, και τα παιδιά τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού ήταν γεμάτα χαρά και ανυπομονησία για τις εορταστικές εκδηλώσεις τού Νηπιαγωγείου, αλλά και για όλες τις μέρες των εορτών που θα περνούσαν με τις οικογένειές τους.

«Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία»

Τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, παρακολούθησαν στην αίθουσα Εκδηλώσεων τού Νηπιαγωγείου την παράσταση κουκλοθεάτρου με τίτλο «Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία» τού Καρόλου Ντίκενς από την Κουκλοθεατρική Ομάδα Αφού.

Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων τού Παιδιού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων τού Παιδιού, στις 20 Νοεμβρίου 2022, τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού πραγματοποίησαν ποικίλες δράσεις, αφού πρώτα συζήτησαν με τις νηπιαγωγούς τους για τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων τού Παιδιού.

«Παραμύθι χωρίς όνομα»

Την Παρασκεύη 25 Νοεμβρίου 2022 τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού έφτασαν στο Νηπιαγωγείο με τεράστιο ενθουσιασμό!