Αρσάκεια Ιωαννίνων
Συγκινητικές στιγμές αποχαιρετισμού…

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, με ιδιαίτερη συγκίνηση, μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν στο Νηπιαγωγείο για να αποχαιρετιστούν και να θυμηθούν ξανά μοναδικές στιγμές που πέρασαν εκεί κατά τη διάρκεια τού σχολικού έτους! Το προσωπικό τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού υποδέχτηκε τα νήπια και τα προνήπια, ως απόφοιτους πια, για να τα αποχαιρετήσει και να ανταλλάξουν ευχές για καλό καλοκαίρι.

Ευφάνταστες δημιουργίες στην Πρωινή και Μεσημβρινή Απασχόληση!

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, τα οποία συμμετέχουν στα τμήματα Πρωινής και Μεσημβρινής Απασχόλησης, αποχαιρέτησαν το Νηπιαγωγείο κρατώντας στα χέρια τους τις ευφάνταστες δημιουργίες τους.

Το περιβάλλον αγαπάμε! Αυτό ποτέ δεν το ξεχνάμε...

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, τα νήπια τού τμήματος Ν.1 τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού,  μαζί με την νηπιαγωγό τους κ. Αγγελική Παλαιοκαστρίτου, πραγματοποίησαν συμβολική "διαδήλωση" στους χώρους τού Νηπιαγωγείου.

Η Α΄ Δημοτικού μας περιμένει!
Η σχολική χρονιά ολοκληρώνεται και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού είναι έτοιμα για την Α΄ τάξη τού  Δημοτικού! Στο πλαίσιο τής μετάβασης των μαθητών/-τριών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, τα νήπια επισκέφθηκαν τις τάξεις τής Α΄ Δημοτικού των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού τις τελευταίες εβδομάδες τού σχολικού έτους, με στόχο την εξοικείωσή τους με τους νέους χώρους και τις αίθουσες.

Καρπούζια δροσερά και λαχταριστά!

Το καλοκαίρι έφτασε και, λίγο πριν από την ολοκλήρωση τού σχολικού έτους, τα προνήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού έπαιξαν, γέλασαν και ανακάλυψαν πολλές και ευχάριστες εκπλήξεις!

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας

Την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024  τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στις πέντε ανακαινισμένες αίθουσες τού μουσείου, στις οποίες εκτίθενται τα πλούσια ευρήματα τού ιερού τής Βραυρωνίας Αρτέμιδος και τής Στοάς των Άρκτων.

"Έλα να παίξουμε όπως τότε!"
Την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024 τα τμήματα προνηπίων τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό-βιωματικό πρόγραμμα με τίτλο «Αρχαία και Παραδοσιακά Παιχνίδια: Έλα να παίξουμε όπως τότε!».

ASPnet Schools - Παγκόσμιο Δίκτυο Συνδεδεμένων Σχολείων τής UNESCO

Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού είναι το μοναδικό Νηπιαγωγείο στον νομό Αττικής, το οποίο, χάρις στις δράσεις τις οποίες πραγματοποιεί από το 2017, συγκαταλέγεται στην επίσημη, επικαιροποιημένη λίστα τού Δικτύου ASPnet Schools τής UNESCO (ASPnet/Associated Schools Project Network). Πρόκειται για ένα παγκόσμιο δίκτυο, στο οποίο συμμετέχουν σχολεία προσχολικής, πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Μια ξεχωριστή αθλητική ημέρα για τα νήπιά μας!

Το τέλος τής σχολικής χρονιάς 2023-2024 πλησιάζει και τα παιδιά τού τμήματος νηπίων Ν.3 τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού ανυπομονούν, αλλά και ανησυχούν για την πρώτη τους χρονιά στο Δημοτικό Σχολείο.
Τα παιδιά γνωρίζουν τούς χώρους τού «μεγάλου σχολείου», αφού έχουν κάνει πολλούς περιπάτους με τη νηπιαγωγό τους κ. Ζαφείρα Ντούλη, αλλά δεν είναι αυτό που τα ανησυχεί. Έχουν απορίες για το πώς θα είναι η σχολική ζωή τους, τι θα αλλάξει, τι θα θυμίζει το Νηπιαγωγείο τους, αν θα κάνουν εύκολα καινούργιες φιλίες και αν θα περνούν όμορφα...

Πασχαλινές δημιουργίες!

 Τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, σε κάθε τμήμα, φιλοτέχνησαν, με τη βοήθεια των νηπιαγωγών τους, πασχαλινές κάρτες και καλάθια.