Αρσάκεια Ιωαννίνων

Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού, κατά τη διάρκεια τής σχολικής χρονιάς 2022-2023, συμμετείχε με επιτυχία στο πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης τού διεθνούς δικτύου «Οικολογικά Σχολεία» τής Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας τής Φύσης.

Τα προνήπια και τα νήπια τού Νηπιαγωγείου, κατά τη διάρκεια τού σχολικού έτους, είχαν την ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν στο θέμα τής μείωσης των απορριμάτων και τής ανακύκλωσης.

Έτσι, λοιπόν, πραγματοποίησαν ποικίλες δραστηριότητες βάσει τού προγράμματος με τίτλο: «Αγαπώ τη Γη, έλα να ανακυκλώσουμε μαζί!», το οποίο οργάνωσαν και υλοποίησαν οι νηπιαγωγοί των τμημάτων προνηπίων και νηπίων.

Από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα των μαθητριών και των μαθητών είναι πως, στο πλαίσιο τού προγράμματος, κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν όλες τις βαθμίδες τής σχολικής μονάδας αλλά και τις οικογένειες τους, και να συνεργαστούν ώστε να συλλέξουν όσο τον δυνατόν περισσότερα πλαστικά καπάκια, με σκοπό την αγορά και δωρεά ενός αναπηρικού αμαξιδίου σε ανθρώπους που έχουν κινητικά προβλήματα.

Η ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης στα προνήπια και τα νήπια ήταν και θα είναι από τους πρωταρχικούς στόχους των Νηπιαγωγών μας σε κάθε σχολικό έτος.
Για τον λόγο αυτό το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού βραβεύτηκε το 2022 για 5η φορά με τον τίτλο τού "Οικολογικού Σχολείου" και με την Πράσινη Σημαία.