Αρσάκεια Ιωαννίνων
Οι νηπιαγωγοί τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, το πρωί τής Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου 2014, παρακολούθησαν στο Μουσείο Ηρακλειδών στο Θησείο την ημερίδα «Τρισδιάστατα αντικείμενα και οι επίπεδες αναπαραστάσεις τους. Μια σχέση μέσα από την τέχνη, τη φιλοσοφία και τα μαθηματικά».
Σαν μια παρέα συμμαθητριών, μαζί με τις νηπιαγωγούς των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης και με δάσκαλό τους τον κ. Άρη Μαυρομμάτη -μαθηματικό και επιστημονικό υπεύθυνο τού Μουσείου Ηρακλειδών- οι νηπιαγωγοί περιπλανήθηκαν στα έργα τού Victor Vasarely και στη συνέχεια συζήτησαν και συσχέτισαν τα έργα του με τον κόσμο των μαθηματικών. Έπαιξαν παιχνίδια που προάγουν τη λογικομαθηματική σκέψη και συζήτησαν νέους και αποδοτικότερους τρόπους διδασκαλίας των μαθηματικών στη σχολική αίθουσα. Προβληματίστηκαν, αντάλλαξαν απόψεις, εμπλούτισαν τις γνώσεις τους, διασκέδασαν, γέλασαν και αποχαιρέτησαν το φιλόξενο Μουσείο με την υπόσχεση πως θα συνεχίσουν το ταξίδι τους στην χώρα των μαθηματικών μαζί με τους μαθητές τους.
Την ευθύνη για τη διοργάνωση τής συγκεκριμένης ημερίδας είχε η Εποπτεία των Αρσακείων Σχολείων με υπεύθυνη την Αναπληρώτρια Συντονίστρια Σύμβουλο κ. Σοφία Σταθοπούλου.