Αρσάκεια Ιωαννίνων

Το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού συνεχίζει τη δυναμική του πορεία στον επόμενο γύρο τής Οικονομικής Ολυμπιάδας!

Οι μαθητές τής Α΄ τάξης Μπρεντόη Μαρίζα και Μαξιλάρης Βασίλης, έχοντας πετύχει μια εντυπωσιακά υψηλή επίδοση, θα εκπροσωπήσουν το Σχολείο μας στον περιφερειακό γύρο.

Στον διαγωνισμό τής Οικονομικής Ολυμπιάδας συμμετείχαν συνολικά από το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού 13 μαθητές, οι οποίοι θα λάβουν πιστοποιητικό για τη συμμετοχή τους στον μεγάλο αυτόν διαγωνισμό τής Οικονομικής Επιστήμης.

Πανελλαδικά συμμετείχαν φέτος υπερδιπλάσιοι μαθητές και μαθήτριες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, και συγκεκριμένα 2.354 παιδιά από 174 σχολεία όλης της χώρας, ξεπερνώντας και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες των διοργανωτών!

Η πρόκριση στον περιφερειακό γύρο καθορίστηκε σε δύο στάδια.
Κατά το πρώτο στάδιο προκρίθηκε ο καλύτερος μαθητής ή μαθήτρια ανά σχολείο, με την προϋπόθεση ότι πέρασε τη βάση τού 50%.

Κατά το δεύτερο στάδιο καθορίστηκε ανά περιφέρεια μια υψηλότερη βάση ώστε να προκριθεί, σε συνδυασμό με το προηγούμενο στάδιο, το 25% των μαθητών και των μαθητριών.
Από την Περιφέρεια Αττικής προκρίθηκαν 315 παιδιά, δηλαδή το 30% των συμμετεχόντων.

Η προετοιμασία των μαθητών πραγματοποιήθηκε μέσω τού προγράμματος «Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής», που υλοποιείται στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Πολιτικής Παιδείας για τους μαθητές τής Α΄ τάξης, από την καθηγήτρια κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες  που συμμετείχαν στον σχολικό γύρο τής Οικονομικής Ολυμπιάδας πετυχαίνοντας εξαιρετικές επιδόσεις, καθώς και στην καθηγήτριά τους κ. Δ. Χατζηαγγελάκη, που τους προετοίμασε, τους παρακίνησε και τους εμψύχωσε!