Αρσάκεια Ιωαννίνων

Η μαθήτρια τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού (Κλασικού) Μαρία Κουρπά επελέγη στους πέντε καλύτερους ομιλητές/ομιλήτριες στην 43η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε από 15 έως 18 Απριλίου  2022. Έτσι η μαθήτρια θα συμμετάσχει στις εργασίες τής επόμενης Διεθνούς Συνόδου τού ΕΚΝ στο Κόρτραϊκ τού Βελγίου τον Οκτώβριο-Νοέμβριο τού 2022.

 

Η 43η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος πραγματοποιήθηκε έπειτα από έναν χρόνο αναστολής και έναν χρόνο διαδικτυακής διενέργειάς της, λόγω τής πανδημίας τής Covid 19.

Από το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού έλαβαν μέρος οι μαθητές τής Α΄ τάξης Γεώργιος  Ασημακόπουλος και Μαρία Κουρπά υπό την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Αγγλικών κ. Χριστίνας Αλεβίζου.

Ο μαθητής τής Γ΄ τάξης Σπύρος Ζερβός, ο οποίος είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Σύνοδο που διεξήχθη στη Λιουμπλιάνα τής Σλοβενίας σε υβριδική μορφή (εν μέρει διά ζώσης -οι διοργανωτές και οι chairs-, εν μέρει διαδικτυακά) το διάστημα 1-8 Αυγούστου 2021, μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες μαθητές την εμπειρία του από τη δική του πρόκριση στους πέντε καλύτερους ομιλητές και από τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων.

Οι μαθητές, μέσα από τις επιτροπές τους, συμμετείχαν σε συζητήσεις στην αγγλική γλώσσα και κατέληξαν σε ψηφίσματα σχετικά με επίκαιρα παγκόσμια θέματα. Είχαν, έτσι, την ευκαιρία να κατανοήσουν πώς λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να ευαισθητοποιηθούν και να προβληματιστούν. Άλλωστε, η θεματική τής συνδιάσκεψης «Ένας για όλους, όλοι για έναν: Διαμορφώνοντας την Ευρώπη τού αύριο μέσω τής συνηγορίας των νέων» αποτελεί θεμελιακό προβληματισμό και στόχο όλων των σύγχρονων κοινωνιών.

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού που για δεύτερη συνεχή χρονιά μαθητής/μαθήτριά του επιλέγεται μεταξύ των πέντε καλύτερων ομιλητών!

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές που συμμετείχαν στο ΕΚΝ και στην υπεύθυνη καθηγήτριά τους κ. Χριστίνα Αλεβίζου!