Αρσάκεια Ιωαννίνων
Στην καρδιά της Ευρώπης!

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τετραήμερη εκδρομή τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού στις Βρυξέλλες

Η τέχνη είναι η αγωγή τής ζωής...

«H τέχνη δεν έχει να κάνει με το σωστό και το λάθος. Είναι η αγωγή τής ζωής. Σε μαθαίνει να ζεις κάνοντας λάθη αλλά και σωστά. Ο καλλιτέχνης δεν ήρθε σ' αυτή τη ζωή για να πετύχει. Ήρθε για να καεί, για να μάθει, για να μιλήσει ως ο ανταποκριτής τής φωτιάς. Ο καλλιτέχνης είναι ένα φύλλο χαρτί που πέφτει στη φωτιά, καίγεται αλλά ζει η λευκότητά του αιώνια».

Αρσάκειοι Ρητορικοί Αγώνες: δυναμική η παρουσία τού Σχολείου μας!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις τού Αρσακείου Ιωαννίνων οι 14οι Αρσάκειοι Ρητορικοί Αγώνες (Α.Ρ.Α.), από τις 4 έως 6 Μαρτίου 2023.

Αντιπαλεύοντας τη βία...

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα κατά τής Σχολικής Βίας. 

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από τον Ερυθρό Σταυρό

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Β΄ και Γ΄ τάξεων τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού παρακολούθησαν δίωρο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από νοσηλεύτρια τού Ερυθρού Σταυρού.

Καπακοσυλλέκτες...

Οι μαθητές τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού υλοποιούν δράση συλλογής καπακιών για την αγορά αμαξιδίου. Το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού στηρίζει τη δράση αυτή, φιλοξενώντας τον «καπακοσυλλέκτη» τού Νηπιαγωγείου, όπου συγκεντρώνονται τα καπάκια που φέρνουν για τον σκοπό αυτό οι μαθητές τού Σχολείου.

Για λίγο άλλοι...

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023, λίγο πριν κλείσει το Σχολείο για το τριήμερο τής Καθαράς Δευτέρας, μαθητές και καθηγητές τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού αφέθηκαν στο πνεύμα των Αποκριών και έγιναν για λίγο… άλλοι.

Διαγωνισμός Οικονομικής Ολυμπιάδας

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού συμμετείχαν στον σχολικό γύρο τού Διαγωνισμού τής Οικονομικής Ολυμπιάδας.

Σπουδές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Σπουδές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» που διοργανώθηκε από τη Συμβουλευτική Υπηρεσία Σχολικού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των Αρσακείων Λυκείων Ψυχικού για τους μαθητές τής Γ΄ τάξης Ανθρωπιστικού Προσανατολισμού των τριών Αρσακείων Λυκείων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 στο Θέατρο των Σχολείων.

Τα όριά μας...

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α΄ και Β΄ τάξεων τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού παρακολούθησαν στον κινηματογράφο «Αβάνα» την ταινία-ντοκιμαντέρ «Τα όριά μας».