Αρσάκεια Ιωαννίνων
Συμμετοχές σε διαγωνισμούς Forensics

Οι μαθητές τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού, που παρακολουθούν το πρωινό πρόγραμμα ή τον απογευματινό Όμιλο "Debate & Forensics" (Ρητορική στα Αγγλικά), είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ποικίλους διαγωνισμούς μεταξύ ιδιωτικών σχολείων στην Αθήνα, από την αρχή τής σχολικής χρονιάς 2023-2024 έως τώρα.

Δημιουργικός σχεδιασμός και τρισδιάστατη εκτύπωση

Τον Απρίλιο 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού, υπό την καθοδήγηση τού καθηγητή Πληροφορικής κ. Π. Χρήστου, και στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Πληροφορικής, σχεδίασαν και δημιούργησαν τρισδιάστατα αντικείμενα με βάση το αρχικό γράμμα τού ονόματός τους.

Προετοιμασία για το ειδικό μάθημα των Αγγλικών

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε ενισχυτική και επαναληπτική διδασκαλία στο μάθημα των Αγγλικών, από την Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας κ. Χ. Αλεβίζου, για όσους μαθητές του Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού το επιθυμούσαν, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το συγκεκριμένο ειδικό μάθημα.

 Εκπαιδευτική εκδρομή στο Ευρωκοινοβούλιο (Στρασβούργο)

Στο διάστημα από Τρίτη 23 έως και Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία τής Διευθύντριας τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού κ. Μ. Δουζίνα και με έγκριση τού Συλλόγου Διδασκόντων, τριήμερη εκδρομή των μαθητών τής Β΄ τάξης στο Στρασβούργο. Συνοδοί καθηγητές τής εκδρομής ήταν οι κ. Ευγενία Κυριαζοπούλου, Σταυρούλα Ευαγγελάτου και Μαρία-Ιωάννα Βόγια.

Δημιουργώντας αρώματα στο μάθημα Χημείας!

Τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού, στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Χημείας και με την καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους κ. Μ. Φιλιππάκου, δημιούργησαν τρία διαφορετικά αρώματα, κανέλλα, πορτοκάλι, γαρύφαλλο, με τη μέθοδο τής απόσταξης, στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών τού Σχολείου.

Πρόγραμμα Διεθνούς Αξιολόγησης Μαθητών PISA

Τη Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού συμμετείχαν στην πιλοτική φάση τής Διεθνούς Έρευνας PISA. Η επιλογή τού σχολείου και των μαθητών/μαθητριών έγινε με τη μέθοδο τής τυχαίας δειγματοληψίας.

 Συνδιάσκεψη Επιλογής τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων

Για άλλη μια χρονιά, από την Παρασκευή 26 έως και τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024, οι μαθήτριες τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού Τσιοχαντάρη Δήμητρα και Μακρυλάκη Μαρία, καθώς και η μαθήτρια τής Α΄ τάξης Παναγιωτοπούλου Καλλίσια εκπροσώπησαν το Σχολείο στην 47η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τού Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) για τους μαθητές τής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τίτλο «Κ ά ν ’ τ ο σ ω σ τ ά», που έχει σχεδιαστεί από έμπειρους εκπαιδευτικούς και ειδικούς συγκοινωνιολόγους, με την έγκριση τού Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Τα Μαθηματικά είναι για όλους!

"Τα Μαθηματικά είναι για όλους!" Με αυτό το σύνθημα 10 μαθητές τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού συμμετείχαν, την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, στους 6ους Μαθηματικούς Αγώνες τής ΦΕ, που πραγματοποιήθηκαν στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Εκάλης.

Εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας μέσω εργασιών (projects)
Τη Δευτέρα 13 Μαΐου και την Τρίτη 14 Μαΐου 2024 οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Αρσάκειου Γενικού Λυκείου Ψυχικού, υπό την καθοδήγηση τής διδάσκουσας καθηγήτριας κ. Τσιτσάνου, παρουσίασαν σε ομάδες τα projects που είχαν προετοιμάσει και τα οποία σχετίζονταν με το θέμα τής αγοράς εργασίας και τής τεχνολογίας τού μέλλοντος, με έναυσμα την αντίστοιχη θεματική ενότητα που μελετήθηκε μέσα στην τάξη.