Αρσάκεια Ιωαννίνων
Διαδικτυακά σεμινάρια για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Οι Συμβουλευτικές Υπηρεσίες τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας πραγματοποίησαν, την Πέμπτη 1η Ιουλίου 2021, τέσσερα διαδικτυακά σεμινάρια (webinars), τα οποία αφορούσαν στη συμπλήρωση τού μηχανογραφικού δελτίου και στις σπουδές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Γιορτάζοντας την παγκόσμια Ημέρα Ποίησης εν μέσω πανδημίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, στις 21 Μαρτίου 2021 οι μαθητές και των τριών τάξεων τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού κλήθηκαν να δημιουργήσουν μια συνθετική εργασία.

Οι μαθητές συζητούν με τους αποφοίτους στον καιρό τής πανδημίας

Οι πύλες των Αρσακείων Σχολείων δεν κλείνουν ποτέ για τους μαθητές τους! Τα Σχολεία χαίρονται να μαθαίνουν για τις σπουδές των αποφοίτων, για τη σταδιοδρομία τους και για την πραγματοποίηση των ονείρων και των στόχων τους.

Παρουσίαση για την Ελληνική Επανάσταση

Τη Δευτέρα 22 Μαρτίου και την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021 οι μαθητές τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού (Κλασικού) παρακολούθησαν παρουσίαση για την Ελληνική Επανάσταση από την κ. Μαριλένα Καραμπατέα, φιλόλογο και Υπεύθυνη τής Υπηρεσίας Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Διαδικτυακή ξενάγηση-παρουσίαση στο  Κέντρο Ελληνικών Σπουδών 

Την Παρασκευή 19 Μαρτίου οι μαθητές των τμημάτων Β΄1, Β΄2 και Γ΄1, και την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 οι μαθητές των τμημάτων Α΄1 και Γ΄2 τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού (Κλασικού) παρακολούθησαν διαδικτυακή ξενάγηση-παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε από την κ. Ματίνα Γκόγκα, μάνατζερ ανάπτυξης αναλυτικών προγραμμάτων τού Κέντρου Ελληνικών Σπουδών.

«The Greek War of Independence and the United States: Narratives of Myth and Reality»

Ομάδα μαθητών τού Τμήματος Αγγλικών τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού (Κλασικού), με διδάσκουσα την κ. Χριστίνα Αλεβίζου, παρακολούθησαν διήμερο Διεθνές Συμπόσιο με θέμα «The Greek War of Independence and the United States: Narratives of Myth and Reality» («Ο Ελληνικός Πόλεμος τής Ανεξαρτησίας και οι Ηνωμένες Πολιτείες: Αφηγήσεις Μύθος και Πραγματικότητα»), το οποίο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, στις 19 και 20 Μαρτίου 2021, από το Εργαστήριο Αφηγηματικής Έρευνας τού Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας τού Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η εφετινή διαφορετική γιορτή των Τριών Ιεραρχών...

Στις 26, 28 και 29 Ιανουαρίου 2021, στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών, έγιναν παρουσιάσεις για τους Τρεις Ιεράρχες και συζήτηση με τους μαθητές από τις θεολόγους τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού (Κλασικού) κ. Φ. Κατσαμπάνη και Ό. Ζευκιλή.

Παγκόσμια Ημέρα τής Γυναίκας

Με αφορμή τον εορτασμό τής Παγκόσμιας Ημέρας τής Γυναίκας, όπως έχει οριστεί από τον Ο.Η.Ε., κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, και στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Κοινωνιολογίας, οι μαθητές τού τμήματος Γ΄2 τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού (Κλασικού) παρακολούθησαν ενημέρωση για τα γυναικεία δικαιώματα από την καθηγήτρια Κοινωνικών Επιστημών κ. Ειρήνη Τσαντάκη.

Πανελλήνια Ημέρα κατά τής Σχολικής Βίας

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά τής Σχολικής Βίας. 

Διαδικτυακή εκδήλωση για τις σπουδές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Σπουδές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» που διοργανώθηκε από τη Συμβουλευτική Υπηρεσία Σχολικού και Επαγγελματικού Προσανατολισμούτής Φ.Ε. σε συνεργασία με τις Διευθύντριες των Αρσακείων Λυκείων Ψυχικού.