Αρσάκεια Ιωαννίνων
Ζωγραφιές καρδιάς...

Οι μαθήτριες τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού που συμμετέχουν στη Ζώνη Καλλιτεχνικών, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα τής Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους κ. Ε. Τσοτσορού, δημιούργησαν χειροποίητες ευχετήριες χριστουγεννιάτικες κάρτες.

Όλοι ίσοι! Όλοι μοναδικοί!

Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, οργανώθηκαν δράσεις στο Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού, στο πλαίσιο των μαθημάτων, με στόχο να δοθεί στους μαθητές και στις μαθήτριες η ευκαιρία να κατανοήσουν, κατά το δυνατόν, θέματα που σχετίζονται με την αναπηρία, να ευαισθητοποιηθούν απέναντι σε αυτά και να συνειδητοποιήσουν την υποχρέωση διασφάλισης τής ισότιμης πρόσβασης όλων των μαθητών στην εκπαίδευση.

Ακονίζοντας την ιστορική μας σκέψη...

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Α΄ και Β΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Νομισματικό Μουσείο, αντίστοιχα. Στόχος των επισκέψεων αυτών, μέσω των εξαιρετικών, εμπνευσμένων και διαδραστικών ξεναγήσεων που προγραμματίστηκαν, ειδικά, για τους μαθητές και τις μαθήτριες τού Σχολείου μας, ήταν να ακονίσουν τα παιδιά την ιστορική και κριτική σκέψη τους, να συνδέσουν την ιστορική γνώση τους με το αρχαιολογικό εύρημα και να συνειδητοποιήσουν τις συμπυκνωμένες πληροφορίες που φέρουν τα αρχαιολογικά ευρήματα.

Στην τελική ευθεία τής προετοιμασίας για τα αγγλικά διπλώματα

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023 μαθητές και μαθήτριες τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού παρακολούθησαν, στο Αμφιθέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, δίωρη παρουσίαση από τον υπεύθυνο τού Ακαδημαϊκού Τμήματος τής Ελληνοαμερικανικής Ένωσης κ. Loic Balory.

Α-λήθ-εια

Οι μαθήτριες τής Α΄ τάξης, που συμμετέχουν στη Ζώνη Θεάτρου τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού, ανέλαβαν να προετοιμάσουν και να παρουσιάσουν, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους κ. Ε. Φάρου, Μ. Γραμματικού και Π. Χρήστου, καθώς και τής Διεύθυνσης τού Σχολείου, τη γιορτή για την επέτειο τού Πολυτεχνείου 1973.

Εκδήλωση για τους μαθητές τοού Ομίλου Ρητορικής των Λυκείων Ψυχικού

Ο ομότιμος καθηγητής τής Νομικής Σχολής Αθηνών κ. Νέστωρ Κουράκης τίμησε με την παρουσία του τη διαδικτυακή εκδήλωση των Αρσακείων - Τοσιτσείων Λυκείων για την αξία τής Ρητορικής στις μέρες μας που πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023, στα  Αρσάκεια Εκάλης. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ομίλων Ρητορικής όλων των Αρσακείων Λυκείων, καθώς και η Επόπτρια τής Φ.Ε. κ. Βασιλική Παπαπέτρου-Μουρσελά.

Συναισθηματική Αγωγή και Ενδυνάμωση: μια διαρκής πρόκληση...

Στο πλαίσιο τής εποικοδομητικής και συστηματικής συνεργασίας τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού με τις Ψυχολογικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού και με την Προϊσταμένη των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών τής Φ.Ε. και σχολική ψυχολόγο κ. Ξ. Παρασκευοπούλου, ο κ. Γ. Γεωργουλέας και η κ. Μ. Κούκνη, σχολικοί ψυχολόγοι, πραγματοποιούν μέσα στη σχολική χρονιά στοχευμένες παρεμβάσεις στη Β΄ τάξη με στόχο την ψυχική ενδυνάμωση των μαθητών και τη διαχείριση των έντονων συναισθημάτων που αυτοί βιώνουν κατά την εφηβεία και την προετοιμασία τους για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Εδαφοσφαίριση (pétanque): ένα παιχνίδι στόχου και στρατηγικής

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Τμήματος Γαλλικών τής κ. Φωτεινής Κατρανίδου στο Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού, στο πλαίσιο τού μαθήματος Γαλλικής Γλώσσας και Πολιτισμού, παρακολούθησαν μάθημα εδαφοσφαίρισης (pétanque).Η pétanque, που έχει ως άθλημα τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα, στο πέρασμα των αιώνων διαδόθηκε στην Γαλλία. Σήμερα, μάλιστα, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή γαλλικά αθλήματα.

Όψεις τής μνήμης...

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, για παραπάνω από δύο διδακτικές ώρες, οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού παρακολούθησαν τη Γιορτή τής Σημαίας, την ανακοίνωση των Βραβείων - Αριστείων και τη γιορτή για την επέτειο τής 28ης Οκτωβρίου 1940, την οποία διοργάνωσε το Β΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού.

Εκπαιδευτική και επαγγελματική ενημέρωση τής Γ΄ τάξης

Στο πλαίσιο τής συνεργασίας τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού με τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες των Σχολείων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, πραγματοποιήθηκε, στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2023, ενημερωτική συνάντηση τού κ. Παντελή Κατηνιώτη, καθηγητή-Συμβούλου Επαγγελματικού Προσανατολισμού, με τους μαθητές τής Γ΄ τάξης.