Αρσάκεια Ιωαννίνων
Ο καθηγητής Φυσικής κ. Χαμηλοθώρης Βύρων τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μείωσης Φυσικών Καταστροφών, συμμετείχε, στις 13 Οκτωβρίου 2015, στο επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο «Έκτακτες ανάγκες στη σχολική μονάδα. Πρόληψη και διαχείριση». Το επιμορφωτικό σεμινάριο διοργανώθηκε από το Τμήμα Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων τής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας.
Στόχος τού σεμιναρίου ήταν η ευαισθητοποίηση και η απόκτηση δεξιοτήτων για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων των φυσικών καταστροφών. Το σεμινάριο είχε βιωματικό χαρακτήρα και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Περιελάμβανε ενημέρωση σε θέματα αρμοδιότητας τού κάθε φορέα και βιωματική εκπαίδευση-άσκηση πάνω σε πιθανά σενάρια φυσικών καταστροφών στις σχολικές μονάδες, στην αντιμετώπιση πυρκαγιών και στις πρώτες βοήθειες.
Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκτήθηκαν από το σεμινάριο θα χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο στα σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών που διαχειρίζονται τα Σχολεία τής Φ.Ε..