Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 η Διευθύντρια τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού (Κλασικού) κ. Μαρία Θεοδωρέλου παρακολούθησε διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Ψυχική ανθεκτικότητα και ενδυνάμωση».

Την ευθύνη διοργάνωσης τού σεμιναρίου είχε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας διά τής Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κ. Βαρβάρας Πετρίδου, σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο τού παιδιού».

Στο σεμινάριο  συζητήθηκε η έννοια τής ψυχικής ανθεκτικότητας και δόθηκαν απλές κατευθύνσεις για την υποστήριξη τής σχολικής κοινότητας, εστιάζοντας στον βασικό πυλώνα για το χτίσιμο ενός ανθεκτικού σχολείου: την υποστήριξη και ενδυνάμωση τού ίδιου τού εκπαιδευτικού.

Η καθημερινότητα που βιώνει ο εκπαιδευτικός στο σχολείο είναι συχνά ιδιαίτερα απαιτητική, καθώς καλείται καθημερινά να ανταποκριθεί στις πολλαπλές και πολύ-επίπεδες ανάγκες των παιδιών.

Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά τη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων, από ζητήματα ενδο-σχολικών συγκρούσεων, μέχρι αλλαγές και αναταραχές που συμβαίνουν σε ευρύτερο κοινωνικό επίπεδο και επηρεάζουν σημαντικά τη σχολική κοινότητα, όπως η πρόσφατη πανδημία.

Πώς μπορούν οι εκπαιδευτικοί να υποστηρίξουν τα παιδιά μέσα σε αυτές τις δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες; Πώς μπορούν να υποστηριχθούν οι ίδιοι;