Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021 η Διευθύντρια τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού (Κλασικού) κ. Μαρία Θεοδωρέλου παρακολούθησε διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Διαχείριση κρίσεων στη σχολική μονάδα».

Το σχολείο στη σύγχρονη πραγματικότητα καλείται συχνά να αντιμετωπίσει κάποιας μορφής δυσκολία ή κρίση, από περιστατικά πένθους ή κάποιας βίαιης απώλειας, μέχρι καταστάσεις που αφορούν στην ευρύτερη κοινωνία και αναπόφευκτα επηρεάζουν τη σχολική ζωή, όπως η τρέχουσα πανδημία.

Γνωρίζουμε πως όσο καλύτερα είναι προετοιμασμένο το σχολείο απέναντι στην κρίση, τόσο μικρότερες θα είναι οι απώλειες που θα βιώσουν τα παιδιά και τόσο γρηγορότερα θα επανέλθει το σχολείο στους ρυθμούς που είχε πριν από την έλευση τής κρίσης.

Τι μπορεί λοιπόν να κάνει το σχολείο για να προετοιμαστεί κατάλληλα απέναντι στο ενδεχόμενο μιας κρίσης;
Πως μπορεί το σχολείο να υποστηρίξει τα παιδιά, διασφαλίζοντας τη σωματική και ψυχική τους ασφάλεια κατά τη φάση τής κρίσης;
Από πού μπορεί ένα σχολείο να λάβει βοήθεια σε μια συνθήκη κρίσης;

Το σεμινάριο  πραγματεύτηκε τα ερωτήματα αυτά μέσα από την επεξεργασία πραγματικών περιστατικών κρίσης που έχουν πλήξει τη σχολική κοινότητα.

Την ευθύνη διοργάνωσης τού σεμιναρίου είχε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας διά τής Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, κ. Βαρβάρας Πετρίδου, σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο τού παιδιού».