Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο σχεδιασμού δράσεων για την ενίσχυση τής ενσυναίσθησης και τής ψυχικής ανθεκτικότητας των μαθητών αλλά και τής πρόληψης ή αναγνώρισης τής ενδοσχολικής βίας, καθώς και τής οικοδόμησης διαλόγου και συνεργασίας, βασισμένης στην ενεργητική ακρόαση, εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων η Διευθύντρια τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού κ. Μ. Δουζίνα και η Σύμβουλος Σχολικής Ζωής κ. Χ. Αλεβίζου παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο «Η τάξη μου χωρίς εκφοβισμό».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) και παρέχεται από το Κέντρο Κοινωνικής Δράσης & Καινοτομίας (ΚΜΟΠ) μέσω τής διαδικτυακής πλατφόρμας «Live Without bullying».

Στο σεμινάριο παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά τού εκφοβισμού και των υπο-ειδών του, προτείνονται τρόποι προσέγγισης των εμπλεκόμενων μαθητών, σε όποια θέση κι αν βρίσκονται απέναντι στο φαινόμενο, και των γονέων τους, καθώς και οδηγίες για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση των πτυχών τού σχολικού εκφοβισμού.

image001