Αρσάκεια Τιράνων
Παιχνίδια όπως παλιά / Loja si dikur 


Στο Αρσάκειο Τιράνων, με νοσταλγία για τα παιχνίδια που παίζονταν κάποτε, την Τετάρτη και την Πέμπτη 2 και 3 Ιουνίου 2021 διοργανώθηκε δράση αφιερωμένη στα παιχνίδια τής γειτονιάς”.

1η Ιουνίου - Γιορτή Νηπιαγωγείου / 1 Qershori - Festa e Kopshtit

Την 1η Ιουνίου 2021, ημέρα αφιερωμένη στα παιδιά, πραγματοποιήθηκε η γιορτή τού Νηπιαγωγείου στο Αρσάκειο Τιράνων.

Η γιορτή τού Αλφαβηταρίου / Festa e Abetares

Η Α΄ τάξη τού Αρσακείου Ελληνοαλβανικού Δημοτικού Σχολείου Τιράνων τελείωσε, αλλά το ταξίδι των μικρών μαθητών στον μαγικό κόσμο των γραμμάτων και τής γνώσης μόλις άρχισε!

Η Γη γιορτάζει - Toka feston

Την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, Παγκόσμια Ημέρα τής Γης, διοργανώθηκε δενδροφύτευση στον περιβάλλοντα χώρο τού Αρσακείου Τιράνων.

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2021

«Όταν διαβάζουμε, το μυαλό μας βγάζει φτερά.
Όταν γράφουμε, τα δάχτυλά μας τραγουδούν»

821-2021: Διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση Ο εορτασμός της εθνικής επετείου της Ελλάδας στο Αρσάκειο Τιράνων

Διακόσια χρόνια έχουν συμπληρωθεί από τον Μάρτιο τού 1821, όταν οι σκλαβωμένοι Έλληνες ρίχτηκαν στον αγώνα κατά τής ξένης κυριαρχίας με το σύνθημα "ελευθερία ή θάνατος". Οι γενναίοι ήρωες, μετά από αιματηρότατο αγώνα 9 χρόνων, πέτυχαν την ανεξαρτησία τους. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία!

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας 2021- Dita botërore e gjuhës greke 2021

Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης τού εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού, έχει καθιερωθεί ως .

Στο σπίτι-μουσείο του Ισμαήλ Κανταρέ
Ο Ισμαήλ Κανταρέ, ο σπουδαιότερος Αλβανός συγγραφέας, έχει αναμορφώσει με το προσωπικό του ύφος τη λογοτεχνία της χώρας, πρωταγωνιστώντας στην πνευματική ζωή του τόπου. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 15 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και η ελληνική. Έχει γνωρίσει παγκόσμια καταξίωση, κερδίζοντας πολλές λογοτεχνικές βραβεύσεις, ενώ έχει προταθεί πολλές φορές ως υποψήφιος για το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Έχει καταπιαστεί και με τα ελληνικά γράμματα, μεταφράζοντας ποίηση στα αλβανικά και έχει γράψει μελέτη για το ομηρικό ζήτημα, συμβάλλοντας έτσι στην εξοικείωση του αλβανικού αναγνωστικού κοινού με την ελληνική λογοτεχνία.

Εθελοντική αιμοδοσία στο Αρσάκειο Τιράνων/ Dhurim vullnetar i gjakut në “Arsakeio e Tiranës”

Μαθητές τής Γ΄ Λυκείου, εκπαιδευτικοί και μέλη τού βοηθητικού προσωπικού τού Αρσακείου Τιράνων ανταποκρίθηκαν, στις 16 Δεκεμβρίου 220, στο προσκλητήριο ζωής που απηύθυνε ο αλβανικός Ερυθρός Σταυρός, δωρίζοντας το πολυτιμότερο δώρο που θα μπορούσε να προσφέρει κανείς... 

Γιορτή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς/ Festa e Krishtlindjeve dhe Vitit të Ri

Οι μαθητές τού Αρσακείου Ελληνοαλβανικού Κολεγίου Τιράνων γιόρτασαν τον ερχομό των Χριστουγέννων και του νέου έτους σε κλειστές, λόγω της πανδημίας, εκδηλώσεις σε κάθε τάξη.
Με ποιήματα, τραγούδια και κάλαντα οι φωνές των παιδιών γέμισαν με χαρά και ζεστασιά κάθε γωνιά τού Σχολείου, απηχώντας το χαρμόσυνο μήνυμα των Χριστουγέννων και την ελπίδα όλων για ένα ευτυχισμένο 2021!