Η πολυγλωσσία στα Αρσάκεια: Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2021

Η πολυγλωσσία στα Αρσάκεια: Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2021

Από το 2001 έχει καθιερωθεί η 26η Σεπτεμβρίου ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών. Αν η γλώσσα ενός λαού είναι ουσιαστικά μια διαφορετική ταξινόμηση και θέαση του κοινού μας κόσμου, τότε η γλώσσα του αποτελεί την ιδιαίτερη ταυτότητα και φυσιογνωμία του. Η Ενωμένη…
Ομιλία του Προέδρου της Φ.Ε. σε σημαντική εκδήλωση του Ε.Α.Π.

Ομιλία του Προέδρου της Φ.Ε. σε σημαντική εκδήλωση του Ε.Α.Π.

Ο Πρόεδρος της Φ.Ε. Καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης ήταν κεντρικός ομιλητής στη σημαντική εκδήλωση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου προς τιμήν του CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά και της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στις 7 Οκτωβρίου 2021. Στα δύο τιμώμενα πρόσωπα απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου σε μια λαμπρή τελετή στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Φάληρο.Πατώντας εδώ μπορείτε να διαβάσετε ένα μέρος της ομιλίας του Προέδρου της ΦΕ με θέμα «Ελληνική γλώσσα: η συμβολή της στον πολιτισμό». Διαβάστε το αναδημοσιευμένο επίσης εδώ. Η απονομή των μεταλλίων έγινε με την παρουσία της πολιτικής και πνευματικής ηγεσίας της χώρας, ανθρώπων του ακαδημαϊκού κόσμου, του πολιτισμού αλλά και των επιχειρήσεων. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Πικραμμένος ο οποίος μίλησε για «την Ελλάδα που πρωτοστατεί και πρωταγωνιστεί» και ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης. Παρόντες επίσης στην τελετή ήταν ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) κ. Περικλής Μήτκας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Βασίλης Διγαλάκης, καθώς και Πρυτάνεις και Αντιπρυτάνεις των ελληνικών πανεπιστημίων. «Μας κάνατε περήφανους γιατί ένας Έλληνας Σαλονικιός έσωσε και σώζει εκατομμύρια ζωές» δήλωσε στην ομιλία του ο Καθηγητής γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης Γ. Μπαμπινιώτης για τον κ. Μπουρλά. Για την κυρία Αγγελοπούλου ανέφερε ότι επωμίστηκε και έφερε σε πέρας με απόλυτη επιτυχία την οργάνωση όλων των εκδηλώσεων εορτασμού της εθνικής παλιγγενεσίας και χαρακτήρισε την εκδήλωση ως «μια γιορτή παιδείας και πολιτισμού». Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΕΑΠ Kαθηγητής Οδυσσέας Ζώρας ανέφερε ότι «το χρυσό μετάλλιο της Αριστείας δεν απονέμεται μόνο ως τιμητική ανάδειξη μιας εξαίρετης επίδοσης, ούτε αποτελεί μόνο επίσημη αναγνώριση άριστων πράξεων. Το Χρυσό μετάλλιο αριστείας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου αποτελεί την ύψιστη τιμητική διάκριση και απονέμεται σε προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους, οι οποίοι έχουν έντονο κοινωνικό, επιστημονικό και ακαδημαϊκό έργο. Ο πρόεδρος της Φ.Ε. Καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης με τον CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά.
7η Προσομοίωση των Συνεδριάσεων τού Ο.Η.Ε. (7o ATS MUN)

Η 7η Προσομοίωση Συνεδριάσεων του Ο.Η.Ε. των Αρσακείων

Το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών, σε συνεργασία με τον Συντονισμό τού Αγγλικού τμήματος των Σχολείων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, οργανώνει Διεθνή Μαθητική Διαδικτυακή Προσομοίωση των Συνεδριάσεωντού Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (MUN = Model United Nations Conference), το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά το διάστημα από 5 έως 7 Νοεμβρίου 2021.
Πανελλαδικές 2021: Ποσοστό επιτυχίας 92%

Πανελλαδικές 2021: Ποσοστό επιτυχίας 92%

Για πρώτη χρονιά φέτος εφαρμόζεται η ελάχιστη βάση εισαγωγής στα ελληνικά πανεπιστήμια. Οι μαθητές των Σχολείων μας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και αυτή τη χρονιά. Είμαστε υπερήφανοι για την προσπάθεια καθενός μαθητή και καθεμιάς μαθήτριας ξεχωριστά και ευχόμαστε σε όλους και όλες καλή πορεία στη ζωή τους. Στα Αρσάκεια Σχολεία εξάλλου όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες μαθαίνουν ότι η προσπάθεια δεν τελειώνει ποτέ.
Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν πάντα κοντά στα Αρσάκεια

Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν πάντα κοντά στα Αρσάκεια

Τα Αρσάκεια Σχολεία συμμετέχουν στο πένθος για την δυσαναπλήρωτη απώλεια τού Μίκη Θεοδωράκη και κρατούν ζωντανή την μνήμη του από την μεγαλειώδη συναυλία τού μεγάλου Έλληνα συνθέτη στο Ηρώδειο, με την οποία τίμησε τα 160 χρόνια προσφοράς ποιοτικής παιδείας των Αρσακείων. Σε αυτά τα Σχολεία άλλωστε επέλεξε να φοιτήσουν τα εγγόνια του στο τέλος τής δεκαετίας τού ’90.

Επιλογή θεμάτων

Όλα τα θέματα

awarded school 07
1821-2021-200-xronia
200-xronia-epeteiakes-draseis

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

Οκτώβριος 2021
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 39 1 2
week 40 3 4 5 6 7 8 9
week 41 10 11 12 13 14 15 16
week 42 17 18 19 20 21 22 23
week 43 24 25 26 27 28 29 30
week 44 31