Ημερολόγιο

Ιούλιος 2019
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 27 1 2 3 4 5 6
week 28 7 8 9 10 11 12 13
week 29 14 15 16 17 18 19 20
week 30 21 22 23 24 25 26 27
week 31 28 29 30 31

Η αποφοίτηση

Η Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 ήταν μια μέρα ξεχωριστή για το Αρσάκειο Ιωαννίνων, το νεότερο μέλος της αρσακειακής οικογένειας. Οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί του, γονείς, επίσημοι αλλά και πλήθος παρευρισκομένων καταχειροκρότησαν τους πρώτους αποφοίτους τού Αρσακείου Λυκείου Ιωαννίνων!

Το Αρσάκειο Ιωαννίνων ξεκίνησε τη λειτουργία του με Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο το σχολικό έτος 2009-2010 και φέτος, δέκα χρόνια αργότερα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εορτή αποφοίτησης σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα.
   
001

Η αποφοίτηση αυτή είχε ξεχωριστή και συμβολική σημασία για τα Αρσάκεια Ιωαννίνων, καθώς σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση ενός κύκλου εκπαίδευσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ. Κωνσταντίνος Βλάχος, φιλόλογος και πρόεδρος τού Ι.Μ.Ι.Α.Χ. (Ίδρυμα Μελετών Ιονίου και Αδριατικού Χώρου), Χρήστος Σταυράκος, καθηγητής τού Τομέα Ιστορίας και Αρχαιολογίας τού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και Ανδρέας Βλαχόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής τού Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας τού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εταίρος τής Φ.Ε., ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό.

002   003   004   005

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ομιλία της προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων κ. Μαρίας Νάκα και την επίδοση των απολυτηρίων στους μαθητές τής Γ΄ τάξης από τον Διευθυντή του Λυκείου κ. Παύλο Μαυρόγιαννη αλλά και των αναμνηστικών που φιλοτέχνησε ειδικά για την περίσταση ο κ. Δήμος Παπαδόπουλος, σχεδιαστής κοσμημάτων και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

009

Το ιστορικό της ίδρυσης Αρσακείου στα Γιάννενα

Η ανέγερση τού σχολικού συγκροτήματος του Αρσακείου Ιωαννίνων ξεκίνησε το 2004 και το Σχολείο εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο τής Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια τον Φεβρουάριο τού 2010. Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία αποφάσισε την ίδρυση Αρσακείου στα Γιάννενα ανταποκρινόμενη στο αίτημα τής τοπικής κοινωνίας και στο χρέος της προς τον ευεργέτη της Απόστολο Αρσάκη. Έτσι, ίδρυσε Αρσάκειο Σχολείο στα Ιωάννινα με απόφαση τού Διοικητικού Συμβουλίου και τού Προέδρου της καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη. [φωτό από τα εγκαίνια]

Όραμα του Αρσακείου Ιωαννίνων είναι να συμβάλει στην παιδευτική και την πνευματική ανύψωση τής ευρύτερης περιοχής, δίνοντας τη δυνατότητα σε παιδιά τής πόλης των Ιωαννίνων αλλά και των γύρω περιοχών να αποκτήσουν την αρσακειακή παιδεία και αγωγή.

Με τη συμβολή τού έμπειρου διδακτικού τους προσωπικού, προερχόμενου από την τοπική κοινωνία, αποτελούν ένα μοναδικό κέντρο γνώσης και πολιτισμού, αντάξιο τής ιστορίας τόσο των ίδιων των Σχολείων όσο και τής περιοχής τής Ηπείρου.

Ημερίδα με το Center for Hellenic Studies του πανεπιστημίου Harvard

Πρόσφατη απόδειξη αυτού αποτελεί η ημερίδα «Χρειαζόμαστε τα κλασικά γράμματα σήμερα;», την οποία συνδιοργάνωσαν με πολύ μεγάλη επιτυχία στο Αρσάκειο Ιωαννίνων η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία και το Center for Hellenic Studies του πανεπιστημίου Harvard τον Ιανουάριο του 2019. Η Φ.Ε. έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με το Center for Hellenic Studies από το 2013 και η συμφωνία αυτή ανανεώθηκε κατά τη διάρκεια της ημερίδας με τις υπογραφές του Gregory Nagy, διάσημου ομηριστή και καθηγητή του πανεπιστημίου Harvard, και του προέδρου της Φ.Ε. Γεωργίου Μπαμπινιώτη, καθηγητή γλωσσολογίας και πρώην πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών.

[φωτό του πάνελ και της υπογραφής]

Στην ημερίδα αυτή, οι εκπαιδευτικοί του Αρσακείου Ιωαννίνων Παύλος Μαυρόγιαννης (διευθυντής του λυκείου), Κατερίνα Τάτση (διευθύντρια του Γυμνασίου) και Χρηστίνα Πλακούτση (φιλόλογος), Ελένη Παπανικολάου (διευθύντρια του Δημοτικού) και Χρήστος Τσατσούλης (φιλόλογος) παρουσίασαν εισηγήσεις, οι οποίες απέσπασαν εγκωμιαστικά σχόλια από το πολυπληθές κοινό.

[επισκόπηση της ημερίδας κ βίντεο των εισηγήσεων εδώ]

Με αφορμή τις παραστάσεις με τίτλο «Μαθήματα Πολέμου ΙΙ: Σικελικά» (του Θουκυδίδη) σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη και μετάφραση από τον φιλόλογο των Αρσακείων Ψυχικού Γιάννη Λιγνάδη, θα παρουσιαστεί για 3 μόνο παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 7, 8 και 9 Μαΐου 2019.

Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Τηλεφωνικά κέντρα Αρσακείων

 
Γραφεία Διοικήσεως: 210-6755555

Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού: 210-6755107

Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης: 210-6218250-61

Αρσάκεια Σχολεία Πατρών: 2610-995835-40

Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης: 2310-304000

Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων:  26510-52055

Αρσάκειο Σχολείο Τιράνων: 0035548810280-2


Κατάλογος ηλεκτρονικών διευθύνσεων των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών


Γραφείο Προέδρου
president@arsakeio.gr

Γραφείο Διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών
grammateia1@arsakeio.gr

Εποπτεία Σχολείων
epopteia1@arsakeio.gr

Προϊστάμενος Διοικητικών Υπηρεσιών
manager@arsakeio.gr

Προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών
log3-a@arsakeio.gr

Νομική Υπηρεσία
protocol1@arsakeio.gr

Τεχνική Υπηρεσία
texn-yphr-4@arsakeio.gr

Απογευματινοί Όμιλοι
omiloi2@arsakeio.gr

Πρωτόκολλο
protocol1@arsakeio.gr

Δημόσιες Σχέσεις
dsxeseis@arsakeio.gr

Λογιστήριο
log4-a@arsakeio.gr

Μισθοδοσία
misth-2@arsakeio.gr

Δίδακτρα
didaktra1@arsakeio.gr

Προμήθειες
prom1@arsakeio.gr

Μηχανογράφηση
itmanager@arsakeio.gr

Πληροφορίες
info@arsakeio.gr

Πληροφορίες e-arsakeio
support@e-arsakeio.gr
Ενημερώνονται οι γονείς των μαθητών των Αρσακείων Δημοτικών Ψυχικού και των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης ότι, σύμφωνα με τους βασικούς κανόνες λειτουργίας των Σχολείων, οι μαθητές/μαθήτριες πρέπει να προσέρχονται καθημερινώς στο Σχολείο φορώντας υποχρεωτικά την καθημερινή στολή (θερινή ή χειμερινή) τού Σχολείου.

Οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, ώρα 17:00, θα συμμετάσχουν στην ξεχωριστή παρουσίαση τού βιβλίου «Όταν η γοργόνα συνάντησε τον Αλέξανδρο» τής Ελισάβετ Τάρη, στο πλαίσιο τής 15ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου. Παράλληλα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη συγγραφέα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα 1 τού Περιπτέρου 14 στον χώρο τής ΔΕΘ.
Ενημερώνονται οι γονείς των μαθητών των Αρσακείων Νηπιαγωγείων Ψυχικού και των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης ότι για την προμήθεια τού ρουχισμού των μαθητών για τα σχολικά έτη 2018-2019 και 2019-2020 διενεργήθηκε μειοδοτικός διαγωνισμός (409/ 09-2-2018), στον οποίο αναδείχθηκε μειοδότρια και αποκλειστική προμηθεύτρια η εταιρεία IMPRESSIONS ΚΑΤΣΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ http://impressionspromo.gr/

ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Επικοινωνία