Αρσάκεια Ιωαννίνων
ECO SCHOOLS NHPIAGVGEIO PSYCHIKOU 2022aEco School
psihikofinal60 χρόνια
(1955-2015)
LOGO STOXOI 2UNESCO - ASPnet Schools
sxedia logo1a

banner1821

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Flat View
Δείτε ανά χρόνο
Μηνιαία προβολή
Δείτε ανά μήνα
Weekly View
Δείτε ανά εβδομάδα
Daily View
Δείτε σήμερα
Search
Αναζήτηση
«Το αηδόνι τού αυτοκράτορα»
Το  Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018, και ώρα 18:30, προσκαλούνται οι μαθητές τού Β΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού  και οι γονείς τους στην εναλλακτική σκηνή τής Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λεωφ. Συγγρού 364), για να παρακολουθήσουν την όπερα για παιδιά και νέους «Το αηδόνι τού αυτοκράτορα» σε μουσική Λένας Πλάτωνος, λιμπρέτο Γιώργου Βολουδάκη και σκηνοθεσία Κατερίνας Πετσατώδη.

Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους ή και οι ίδιοι την παράσταση θα πρέπει να αποστείλουν με το παιδί τους τα χρήματα για τα εισιτήρια και την παρακάτω δήλωση συμπληρωμένη το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018, προκειμένου να εξασφαλίσουν τις θέσεις τους στο θέατρο.
Σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το κόστος τού εισιτηρίου ανέρχεται στα 10 ευρώ (ειδικά μειωμένη τιμή για ομαδική παρακολούθηση τής παράστασης).

Οι μαθητές θα πρέπει να παρευρίσκονται στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το αργότερο μέχτις τις 18:00 και η παράσταση διαρκεί περίπου 60 λεπτά
Η μεταφορά των μαθητών προς και από το θέατρο θα γίνει με την ευθύνη των γονέων τους

Λίγα λόγια για το έργο:

Το μουσικό παραμύθι τής σπουδαίας Λένας Πλάτωνος "Το αηδόνι τού αυτοκράτορα" παρουσιάζεται ως η κεντρική παραγωγή όπερας για παιδιά και νέους για 30 παραστάσεις.
Πρόκειται για μια εντυπωσιακή παραγωγή όπου η όπερα «συνομιλεί» με το animation, σε συνεργασία με το φεστιβάλ "Animasyros".
Μετά τη μεγάλη περυσινή επιτυχία τής όπερας τού Θοδωρή Αμπαζή "Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί τής φωτιάς", η παιδική όπερα τής Λένας Πλάτωνος, τής οποίας τα τραγούδια για τη "Λιλιπούπολη" έχουν μεγαλώσει γενιές παιδιών, βάζει ακόμη υψηλότερα τον πήχη των προσδοκιών...

Η Λένα Πλάτωνος έγραψε το "Αηδόνι τού αυτοκράτορα", ένα «μουσικό παραμύθι με στοιχεία όπερας», όπως το έχει χαρακτηρίσει, το 1989  με βάση το ομώνυμο παραμύθι τού Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Το λιμπρέτο έγραψε ο ποιητής-βιολόγος Γιώργος Βολουδάκης.

Το παραμύθι τού Άντερσεν μεταμορφώνεται σε μια παραβολή για τη σχέση τέχνης και τεχνολογίας, η οποία στις ημέρες μας είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ.
Το σύγχρονο μήνυμα τού έργου, η συνύπαρξη αναλογικής και ηλεκτρονικής μουσικής, οι ακαταμάχητες μελωδικές γραμμές τής Πλάτωνος και η δεξιοτεχνική φωνητική γραφή καθιστούν το "Αηδόνι τού αυτοκράτορα" μια ιδεώδη γνωριμία των παιδιών με τον μαγικό κόσμο τής λυρικής τέχνης.

Το animation υπογράφει η Ειρήνη Βιανέλλη, τη σκηνοθεσία επιμελείται η Κατερίνα Πετσατώδη, τα σκηνικό είναι  τής Ευαγγελίας Θεριανού και τα κοστούμια τής Αλεξίας Θεοδωράκη.

Στους βασικούς ρόλους συμμετέχουν εκλεκτοί μονωδοί, όπως οι: Νίκος Κοτενίδης, Γιώργος Ρούπας, Μαριλένα Στριφτόμπολα, Γιάννης Φίλιας και Νίκη Χαζιράκη.

Ανακοινώσεις Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού

Αναγγελίες Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Επόμενος μήνας
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30