Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού γιόρτασαν την εθνική επέτειο τής Επανάστασης τού 1821 και τον Ευαγγελισμό τής Θεοτόκου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων τού Νηπιαγωγείου.

Τα παιδιά τού τμήματος προνηπίων Π.3 και των τμημάτων νηπίων Ν.1 και Ν.4, μαζί με τις υπεύθυνες νηπιαγωγούς τους κ. Έφη Μπογάτσα, Αγγελική Παλαιοκαστρίτου και Κατερίνα Ζαγκανά, αντίστοιχα, προετοίμασαν και παρουσίασαν μια ξεχωριστή γιορτή γεμάτη με ποιήματα, τραγούδια αλλά και παραδοσιακούς χορούς, που συγκίνησαν μικρούς και μεγάλους. Τα παιδιά τίμησαν, μέσα από τα δρώμενά τους, τον Ευαγγελισμό τής Θεοτόκου, καθώς και τον αγώνα των Ελλήνων για την Ελευθερία, αλλά και τις ηρωίδες και τους ήρωες που πολέμησαν με θάρρος για να ελευθερώσουν την πατρίδα μας. Οι μικροί "ηθοποιοί" χειροκροτήθηκαν θερμά από τους συμμαθητές/-τριες και όλο το προσωπικό τού Νηπιαγωγείου.

Μετά την ολοκλήρωση τής εορτής, τα παιδιά παρήλασαν στους εξωτερικούς χώρους των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, παρουσία των γονέων και συγγενών τους. Οι μαθητές των Αρσακείων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων Ψυχικού, που παρευρέθησαν, επίσης, στην παρέλαση, εμψύχωναν με το χειροκρότημα τους τα παιδιά.
Κατά τη διάρκεια τής παρέλασης η μπάντα των Αρσακείων Δημοτικών Ψυχικού συνόδευσε τα προνήπια και τα νήπιά μας, δίνοντάς τους τον ρυθμό. Τον συντονισμό τής μπάντας είχε η μουσικός τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού κ. Μαρίνα Τζούλη.

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 τα παιδιά των τμημάτων Π.3, Ν.1 και Ν.4 παρουσίασαν την εορτή που είχαν ετοιμάσει στους γονείς τους. Τον εορτασμό τίμησε με την παρουσία της η Γενική Γραμματέας τού Συνδέσμου Αποφοίτων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας κ. Μίκα Μπάρμπα.