Αρσάκεια Ιωαννίνων

Από τις αρχές Φεβρουαρίου 2024 εκπονήσαμε μια σειρά δραστηριοτήτων με αφορμή τη συμμετοχή μας στο Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Εκπαίδευσης), με τίτλο «Από την Μυθολογία στο Διάστημα  (Myth2Space)». Στο πλαίσιο τής Μουσικής Αγωγής, μαζί με τα νήπια τού τμήματος Ν.4 τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, συν-αποφασίσαμε να στείλουμε στο Διάστημα ένα μελωδικό μήνυμα, αφιερωμένο στον πλανήτη Αφροδίτη, με σκοπό να τονίσουμε την αξία τής αγάπης και τής ομορφιάς που υπάρχει μέσα μας και γύρω μας.

Με τη διακριτική καθοδήγηση τής νηπιαγωγού-μουσικού τού Νηπιαγωγείου μας κ.  Μαρινάνσυς Αγγελάκη, κάθε νήπιο είχε την ευκαιρία να επιλέξει μία νότα και να την «τραγουδήσει» με την συνοδία πιάνου. Ταυτόχρονα, η νότα που επέλεξε σημειώθηκε επάνω στο πεντάγραμμο. Η μελωδία ακολουθεί την σειρά των νοτών, όπως ακούστηκαν κατά την πρώτη καταγραφή τους. Η ιδέα των παιδιών να μεταφέρουμε το μήνυμα για αγάπη και ομορφιά σε όλον τον κόσμο, μας οδήγησε και στην εικαστική αποτύπωση των πλανητών τού ηλιακού μας συστήματος.

Ολοκληρώνοντας τη δράση αυτή, και με την βοήθεια τής ψηφιακής τεχνολογίας, η μελωδία έγινε «διαστημική», και οι πλανήτες, στο παρόν βίντεο, απέκτησαν... κίνηση. Να είναι καλοτάξιδη η πρωτότυπη μουσική μας σύνθεση! Να υπάρχει πάντα ομορφιά και αγάπη στον κόσμο που μας περιβάλλει!