Αρσάκεια Ιωαννίνων
ECO SCHOOLS NHPIAGVGEIO PSYCHIKOU 2022aEco School
psihikofinal60 χρόνια
(1955-2015)
LOGO STOXOI 2UNESCO - ASPnet Schools
sxedia logo1a

banner1821

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Flat View
Δείτε ανά χρόνο
Μηνιαία προβολή
Δείτε ανά μήνα
Weekly View
Δείτε ανά εβδομάδα
Daily View
Δείτε σήμερα
Search
Αναζήτηση
Θεατρική παράσταση «Από τον Σόλωνα στον Περικλή και από τον Ηρόδοτο στον Θουκυδίδη» (Γ΄τάξη)
Στο πλαίσιο τής βιωματικής μάθησης αλλά και τής εξοικείωσης των μαθητών με το θέατρο, οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Από τον Σόλωνα στον Περικλή και από τον Ηρόδοτο στον Θουκυδίδη» την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, την 3η και 4η διδακτική ώρα, στο θέατρο τού Σχολείου. Η παράσταση τής ομάδας Attact αφηγείται επιλεγμένα κεφάλαια τής Αρχαίας Ιστορίας με θεατρικές και κινηματογραφικές μεθόδους.
Κύριος στόχος της είναι να φωτίσει τις ομοιότητες μεταξύ των ανθρώπων τής αρχαίας εποχής και των σύγχρονων. Γι’ αυτό παρακολουθεί τις κομβικές αλλαγές στη διαχείριση τής κοινωνικής ειρήνης και τής συμβίωσης των πολιτών καθώς και τις μεγάλες αλλαγές που παρουσιάζει ο πολιτικός τρόπος σκέψης μέσα σε τρεις γενιές. Τότε είναι η πρώτη φορά που διατυπώνονται φιλοσοφικά ερωτήματα, κατατίθενται εκλογικά συστήματα και παράλληλα, μέσω και τού αρχαίου δράματος, τίθεται σε κίνηση ένας μηχανισμός χειραγώγησης τής κοινής γνώμης. Γίνεται διάκριση εννοιών. Ξεχωρίζει ο νόμος από το έθιμο. Πρωτοεμφανίζονται και εφαρμόζονται στον χώρο τής πόλης η ισηγορία και η ισότητα απέναντι στον νόμο. Η δημοκρατία αποκτά δομή και ισχυροποιείται.
Οι μαθητές έρχονται σε επαφή και αναμετρώνται με μεγάλες ιδέες και αξίες, όπως η δημοκρατία, η ειρήνη, η ισότητα, η αλληλεγγύη. Διευρύνουν την κριτική τους ικανότητα απέναντι στους προβληματισμούς και τα διαχρονικά, όπως αποδείχθηκε, ζητήματα τής εποχής.
Η παράσταση αξιοποιεί τις πηγές τής εποχής (Ηρόδοτο, Θουκυδίδη, Αριστοτέλη, Πλάτωνα, Αισχύλο, Σοφοκλή, Ευριπίδη, Αριστοφάνη) με ποικίλους τρόπους (αυτούσια ή διασκευασμένα αποσπάσματα, σε θεατρική ή κινηματογραφική εκδοχή). Με αυτόν τον τρόπο τα μαθήματα τού ωρολογίου προγράμματος Γλώσσα, Λογοτεχνία, Ιστορία, Αρχαία Ελληνικά, Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή εμπλουτίζονται με μια πρωτότυπη και διαθεματική προσέγγιση, με στόχο πάντα την ενεργοποίηση τού ενδιαφέροντος των μαθητών και τη μεταξύ τους διάδραση πάνω σε διαχρονικά θέματα.
Το κόστος τού εισιτηρίου ανέρχεται στα 5 ευρώ και τα χρήματα πρέπει να παραδοθούν στον σύμβουλο καθηγητή του τμήματος μέχρι τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018.


Ανακοινώσεις Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού

Αναγγελίες Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Επόμενος μήνας
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30