Αρσάκεια Ιωαννίνων
Οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κρυμμένες ιστορίες… με το πινέλο τού Βαν Γκογκ», που πραγματοποιήθηκε στον χώρο τού Σχολείου. Το πρόγραμμα βασίστηκε στο νέο διαδραστικό βιβλίο «Συναντώντας τον καλλιτέχνη Βίνσεντ Βαν Γκογκ», που επεξεργάζονται οι μαθητές στο μάθημα τής Φιλαναγνωσίας.
Μέσα από το πρόγραμμα τα παιδιά έκαναν ένα πολύχρωμο διαδραστικό ταξίδι στο έργο του σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου. Έμαθαν σημαντικές πτυχές τής ζωής του, ενώ γνώρισαν και την καλλιτεχνική του πορεία, εστιάζοντας στα χρόνια που έζησε στην Αρλ (1888-1889), όταν δημιούργησε τα περισσότερα από τα διάσημα έργα του, όπως το "Δωμάτιο τού καλλιτέχνη", το "Βάζο με δώδεκα ηλιοτρόπια" και τη σειρά πορτρέτων τής οικογένειας Ρουλέν.
Στο τέλος τού προγράμματος οι μαθητές φιλοτέχνησαν τον δικό τους πίνακα Βαν Γκογκ σε μια κάρτα, στην οποία έγραψαν σκέψεις τους σε κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο εμπνευσμένοι από τα γράμματα που έστελνε ο ζωγράφος στον αδελφό του Τεό.