Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού παρουσίασαν το διαθεματικό πολιτιστικό πρόγραμμα που εκπόνησαν με τίτλο «Μέσα από τα μονοπάτια τής Τέχνης ταξιδεύουμε στον κόσμο των Μαθηματικών». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κλειστό Γυμναστήριο των Σχολείων.
Σκοπός τού προγράμματος ήταν οι μαθητές να ανακαλύψουν βασικές έννοιες των Μαθηματικών και τής Γεωμετρίας μέσω τής Τέχνης, ώστε να εντοπίσουν την άμεση επίδραση των Μαθηματικών στην Τέχνη.
Την ημέρα τής παρουσίασης οι μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες, υποδέχθηκαν τους γονείς τους στο κλειστό Γυμναστήριο των Σχολείων, όπου έπαιξαν μαζί τους διαδραστικά παιχνίδια γνώσεων και παρατηρητικότητας. Μέσα από αυτές τις παιγνιώδεις δραστηριότητες τα παιδιά παρουσίασαν πρωτότυπα μαθηματικά παιχνίδια, τη σχέση των Μαθηματικών με την Τέχνη, την επίδραση τής Γεωμετρίας στη διακόσμηση των αγγείων και τις βασικές αρχές τής Ρομποτικής.
Εν συνεχεία, με αφορμή τα 93 χρόνια από τη γέννηση τού σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι οι μαθητές ερμήνευσαν αξέχαστα τραγούδια του. Τέλος, ζωντάνεψαν με την κίνηση των σωμάτων τους τα γεωμετρικά σχήματα υπό τους ήχους τής μουσικής.
Στον χώρο παρουσιάστηκε έκθεση με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των παιδιών, στην οποία ξεναγήθηκαν οι γονείς από τους ίδιους τους μαθητές.
Για την εκδήλωση εργάστηκαν οι δάσκαλοι τής τάξης κ. Ν. Γρατσίας και Ε. Ζαρκάδα, σε συνεργασία με τους καθηγητές των ειδικοτήτων. Τη γενική επιμέλεια και τον συντονισμό τού προγράμματος είχε η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Έλενα Σταυροπούλου.